5 dl nisujahu
1 dl täistera- kaerahelbeid
4 dl suhkrut
1.5-2 dl magusamata naturaalset kakaopulbrit
2 tl söögisoodat + natuke sidrunimahla
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
1 tl kaneeli
4 muna
3.5 dl õli
7.5 dl riivitud kabatšokki või suvikõrvitsat
1.5 dl purustatud pähkleid või mandleid
Kuumuta ahi 175C-ni.
Sega eraldi kausis omavahel jahu, kerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad.
Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 55-60 minutit.
Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
No oli täitsa hea kook, mitte võib olla mingi megalemmik, aga teeks rahumeeli veel ning annaks sõpradele ka :) Mina tegin poole kogusest ja 18 cm lahtikäivas vormis.
Läksin ka siis vooluga kaasa ja proovisin ära. Ise ma ei ole šokolaadikoogi austaja aga oli mahlane, pehme ja lihtne teha. Teen külalistele ehk teinegi kord.
Maitsev! Hea võimalus kabatšokki ära kasutada.
Tegin poole koguse. Ega tal midagi viga otseselt ei ole, aga minu jaoks siiski ei saa nimetada sokolaadikoogiks kooki, kus pole päris sokolaadi sees. Muidu täitsa söödav ja tõesti üks uus võimalus ära kasutada kabatsokke, mida sel aastal on ikka meeletult kasvanud. Siiski arvan, et uuesti ei tee, kuna ei pakkunud erilisi maitseelamusi.
Tegin ja maitses, oli pehme ning mõnus. Minu jaoks šokolaadi puudumine probleem ei olnud, kuna teen harva šokolaadikooke ja võrdlus seega puudub. Ilmselt teen veel. Hea meelega oleks lisanud peale kas šokolaadiglasuuri, et oleks veel šokolaadisem, või hoopis toorjuustukatte.
Tegin pool kogusest ja küpsetasin hoopis muffinivormis. 30 minutiga said 12 muffinit valmis, kuigi jäid päris niisked. Minule maitsesid need toorjuustukreemiga väga hästi, seda enam, et ma suvikõrvitsat iseenesest eriti ei armasta.
Täitsa hea kook
Meile maitses. Tegin 1/2 kogustega ühe koogi, küpsetasin silikoonist keeksivormis. Peale raputasin tuhksuhkrut.
väga hea kook :) nämma
Hõrk kabatšoki-šokolaadi kook
Seda retsepti jagas Evelin Ilves augustis 2010.