Hõrk kabatšoki-šokolaadi kook

Seda retsepti jagas Evelin Ilves augustis 2010.

Kogus
2 kooki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl nisujahu

1 dl täistera- kaerahelbeid

4 dl suhkrut

1.5-2 dl magusamata naturaalset kakaopulbrit

2 tl söögisoodat + natuke sidrunimahla

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

1 tl kaneeli

4 muna

3.5 dl õli

7.5 dl riivitud kabatšokki või suvikõrvitsat

1.5 dl purustatud pähkleid või mandleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 175C-ni.

Sega eraldi kausis omavahel jahu, kerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad.

Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 55-60 minutit.

Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Triinpvr
postitatud 20.08.2010 09:55

No oli täitsa hea kook, mitte võib olla mingi megalemmik, aga teeks rahumeeli veel ning annaks sõpradele ka :) Mina tegin poole kogusest ja 18 cm lahtikäivas vormis.

Triinpvr
postitatud 01.09.2015 10:42

Pilt ka:

Ilsu
postitatud 22.08.2010 19:12

Läksin ka siis vooluga kaasa ja proovisin ära. Ise ma ei ole šokolaadikoogi austaja aga oli mahlane, pehme ja lihtne teha. Teen külalistele ehk teinegi kord.

Tiramiiiisu
postitatud 23.08.2010 14:57

Maitsev! Hea võimalus kabatšokki ära kasutada.

Mari
postitatud 23.08.2010 16:20

Tegin poole koguse. Ega tal midagi viga otseselt ei ole, aga minu jaoks siiski ei saa nimetada sokolaadikoogiks kooki, kus pole päris sokolaadi sees. Muidu täitsa söödav ja tõesti üks uus võimalus ära kasutada kabatsokke, mida sel aastal on ikka meeletult kasvanud. Siiski arvan, et uuesti ei tee, kuna ei pakkunud erilisi maitseelamusi.

ErleS
postitatud 27.08.2010 10:50

Tegin ja maitses, oli pehme ning mõnus. Minu jaoks šokolaadi puudumine probleem ei olnud, kuna teen harva šokolaadikooke ja võrdlus seega puudub. Ilmselt teen veel. Hea meelega oleks lisanud peale kas šokolaadiglasuuri, et oleks veel šokolaadisem, või hoopis toorjuustukatte.

h_s
postitatud 05.09.2011 22:27

Tegin pool kogusest ja küpsetasin hoopis muffinivormis. 30 minutiga said 12 muffinit valmis, kuigi jäid päris niisked. Minule maitsesid need toorjuustukreemiga väga hästi, seda enam, et ma suvikõrvitsat iseenesest eriti ei armasta.

Hexy
postitatud 25.10.2011 20:47

Täitsa hea kook

Liisi
postitatud 01.09.2012 16:18

Meile maitses. Tegin 1/2 kogustega ühe koogi, küpsetasin silikoonist keeksivormis. Peale raputasin tuhksuhkrut.

.
postitatud 13.08.2013 08:57

väga hea kook :) nämma