Šokolaadi-brüleekreem

Šokolaadiga maitsestatud brüleekreem maitseb hästi nt koos vaarikasorbetiga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 munakollast

1 vanillikaun

0.5 dl suhkrut

3 sl maapähklivõid

50 g tumedat šokolaadi

3 dl 35% rõõska koort

1 dl piima

Valmistamine

Mõõda potti rõõsk koor, pikuti poolitatud vanillikaun ja maapähklivõi. Kuumuta keemiseni.
Sega hakitud šokolaad kuuma kooresegu hulka, lase sulada.
Klopi munakollased suhkruga kohevaks, sega juurde piim. Seejärel sega juurde soe koore-šokolaadisegu, segu hoolega vispliga segades.
Kurna segu läbi sõela ja jaota portsjonvormidesse.
Küpseta 90-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Lase jahtuda.
Puista tahenenud kreemidele suhkrut ning gratineeri kuuma grillelemendi all kiiresti, kuni suhkur sulab ja karamellistub.
Serveeri vaarikasorbetiga.

Retsept on Soome autori Hans Välimäki raamatust "Makujen salaisuudet" (Suklainen crème brûlée)

LISA KOMMENTAAR