Sibula-pipramoos

Punase sibula ja musta pipra keedis sobib hästi uluki- ja linnuliha kõrvale, samuti võib seda kasutada lihahautiste maitsestamiseks.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg punast sibulat

4 dl punast veini

1 dl vett

1 kaneelikoor

1 tähtaniis

8 tera nelki

1 tl purustatud musta pipart

500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Koori sibulad, lõika õhukesteks ratasteks. Mõõda kõik komponendid v.a. moosisuhkur potti. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 15 minutit. (Vajadusel lisa veidi vett).

Lisa moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit.

Tõsta kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja lase jahtuda.

Loe veel:

Retsept on Soome ajalehest Helsinkin Sanomat (Punasipuli-mustapippurihillo)

 

LISA KOMMENTAAR