Ühepajatoit härjasaba ja juurviljadega

Ühepajatoit härjasabast porgandi ja kaalikaga.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud veisesaba

2-3 sl õli

1 tl soola

7 dl lihapuljongit

10 tera vürtspipart

6-8 koriandriseemet

1 loorberileht

1-2 tl paprikapulbrit

2-3 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tk sibulat

2-3 porgandit

tükk kaalikat

väike tükk juursellerit

Paksendamiseks:

1 dl 10% rõõska koort

3 sl nisujahu

Valmistamine

Pruunista härjasabatükid paksupõhjalises potis ümberringi õlis. Maitsesta soolaga.
Lisa vesi, puljongikuubik, maitseained ja tomatipüree. Hauta lihatükke kaane all pool tundi.
Koori porgandid, kaalikad ja juurseller ning lõika kuubikuteks, lisa koos sibulatega potti.
Hauta, kuni liha tuleb kontide küljest lahti ja on pehme.
Aseta härjasabatükid lõikelauale, eemalda kondid ning pane liha tagasi potti. Paksenda toit kohvikoorega segatud nisujahuga ja lase veel umbes 10 minutit haududa.
Serveeri kohe pärast valmistamist, kõrvale sobivad keedetud kartulid või riis.

Retsept on mugandatud Aura Liimataineni raamatust "Parimad kodused toidud" (kirjastus Sinisukk). Valmisroast tegi pildi ZOOZI, saba pildistas © Nami-Nami.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 11.09.2010 19:44

Sai natuke palju kaalikat pandud,muidu oli päris hea.Ma jahuga ei paksendanud.Kaste oli juba isegi mõnusalt tummine.