Tort 'Iroonia'

Meekook, mille vahel on kuivatatud ploomi ja hapukoore kreem ning peal kakaoglasuur.

Kogus
12-15 lõiku
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhjad:

600 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

5 muna

225 g suhkrut

3 sl mett

Vahele:

300 g kuivatatud ploome

vett

110 ml hapukoort

200 g suhkrut

Kakaoglasuur:

0.5 dl piima

100 g suhkrut

2 sl kakaopulbrit

40 g võid

Valmistamine

Määri kaks 26 cm lahtikäivat koogivormi võiga.
Sõelu jahu ja küpsetuspulber väikesesse kaussi ja pane kauss kõrvale.
Vahusta munad suhkruga, sega juurde mesi. Sega juurde jahusegu.
Kalla tainas kahe koogivormi sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Lase tordipõhjadel metallrestil jahtuda.
Lõika kumbki tordipõhi kaheks kihiks, nii et saad kokku neli tordikihti.
Pese ploomid, pane väikesesse potti koos vähese veega. Keeda, kuni ploomid on pehmed. Püreesta ühtlaseks.
Sega teises kausis hapukoor suhkruga.
Nüüd pane tort kokku. Aseta üks tordipõhjakiht tordialusele, määri peale kolmandik ploomipüreest.
Tõsta peale teine tordipõhjakiht, määri peale kolmandik hapukoorekreemist ja siis jälle ploomipüreed.
Tõsta peale kolmas tordipõhjakiht, määri peale hapukoorekreemi ja ülejäänud ploomipüree.
Kata viimase tordipõhjakihiga. Määri ülejäänud hapukoorekreem peale ja külgedele.
Valmista kakaoglasuur - selleks kuumuta piim, suhkur ja kakaopulber väikeses potis. Võta pott tulelt ja klopi juurde või, kuni segu on ühtlane. Lase glasuuril veidi jahtuda, siis nirista tordile.

Retsept on Iiri ajakirjast Easy Food (April 2007; Reader Recipe: Irony; Maria Nazarova Dublinist).
LISA KOMMENTAAR