Frititud suvikõrvitsaõied

Soovitav on kasutada isasõisi (ehk õisi, mille küljes pole tillukest suvikõrvitsat) - siis ei mõjuta see saaki.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1-2 muna

1 dl nisujahu

1 dl piima

praadimiseks õli

helbelist meresoola

värskeid avatud suvikõrvitsaõisi

Valmistamine

Klopi munad piima ja jahuga ühtlaseks, lase umbes 15 minutit paisuda.

Puhasta suvikõrvitsaõied hoolega sitikatest-satikatest. Kasta üleni taina sisse, siis prae keskmiselt kuumal pannil õlis või võis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Lase minutike köögipaberil taheneda, siis puista peale meresoolahelbeid ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta piima asemel õlut või (mulli)vett.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Helin Piirsalu
postitatud 06.08.2010 16:15

Minule maitses see huvitav roog.

Hexy
postitatud 06.08.2010 18:29

Mina tegin Mari-Liisi praetud suvikõrvitsaõisi ja olid väga head.

Maret
postitatud 07.08.2010 14:01

Kohe soojalt väga head!

ups
postitatud 15.09.2013 10:35

Isegi väga, väga head. Ainult tuleb jälgida, et täidiseks tigusid ei satu!

Helerin
postitatud 15.08.2014 13:56

Superhead!!! Osadele panin enne tainasse kastmist natuke juustu ka sisse ja nii oli samuti väga maitsev.