3.5 dl pikaterealist riisi
2 sl võid
4 sl hakitud sibulat
4 sl peenelt hakitud erivärvilist paprikat
4 sl peenelt hakitud porgandit
5 dl kana- või köögiviljapuljongit
1 tl soola
2 sl hakitud värsket koriandrit
Pane riis sõelale ning loputa hoolega külma vee all. Kurna.
Kuumuta potis või, lisa hakitud sibul, paprikad ja porgand ning prae 2 minutit. Lisa riis ja kuumuta veel minut aega. Sega hoolega, et riis oleks rasvainega kaetud. Lisa kuum puljong ja sool ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta 15-20 minutit tasasel tulel, kuni vedelik on aurustunud ja riis pehme (hautamise ajal ära sega!)
Sega valmis riis kahvliga õhuliseks. Kaunista hakitud koriandriga ja serveeri kuumalt.
Recipezaari retsept, mugandatud.
Riis Tšiili moodi
Kasuta pikateralist riisi.