Küpsetatud juustu-mustikakook

Küpsetatud toorjuustukook e. cheesecake mustikatega. Koogi võid juba päev enne serveerimist valmis küpsetada ja külmkapis hoida ning vahetult enne serveerimist kaunistada.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

75 g võid

200 g Digestive-küpsiseid

2 sl kohvikoort või vett

2 sl suhkrut

Peale:

vanillikohupiimapastat ja mustikaid

Täidis:

200 g mustikaid (4 dl)

400 g maitsestamata toorjuustu

1.5 dl suhkrut

4 muna

2 tl vanillisuhkrut

2 dl maitsestamata kreemjat kohupiima

1 sl maisi- või kartulitärklist

Valmistamine

Sulata või. Pudenda küpsised käte vahel või köögikombainis. Sega tainakomponendid kokku ning vajuta tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale.
Hõõru mustikad läbi tiheda sõela. Sega marjapüree ülejäänud täidiseainetega ühtlaseks ja kalla vormi.
Küpseta 150 kraadises ahjus tund aega.
Lase koogil täielikult jahtuda, kata õhukeselt kohupiimapastaga ja kaunista ilusate tervete marjadega.

Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Marjaraamat" (Lia Virkus, Maire Suitsu). Retsepti saatis ja pildi tegi KOKKAMAS95.
LISA KOMMENTAAR

Kokkamas95
postitatud 01.08.2010 08:29

Hästi kreemjas ja suus-sulav kook. Küpsetasin koogi õhtul valmis ja järgmisel päeval sõime külmkapikülmana. Kuigi küpsetamisel pole kasutatud vesivanni ei ole kook üldsegi kuiv.

kevadlilleke
postitatud 30.01.2011 14:58

Tegin ka täna seda kooki. Kuna on jaanuar, siis marjad olid külmutatud. Sulatasin marjad üles ja hõõrusin(nii palju kui sai) läbi sõela. Kook on hea, ainult teinekord ma põhjale suhkrut ei paneks. Kuna mustikas on suhteliselt mahe mari, siis jääb minu jaoks veidi liiga magusaks. Ka selline kreemias see ei jäänud kui pildil. Olen ka varem teinud küpsise põhjal kooke, kuid olen lisanud kohvikoore asemel hapukoore + sulavõi.

tsikk
postitatud 11.04.2012 13:09

Koogi välimus tuli tõeliselt ilus, aga maitse... Ausalt öeldes korralik pettumus ja uuesti ma seda ei teeks. Kuigi panin marju pea kaks korda enam (umbes 350 g) kui retseptis kirjas, oli maitse mittemidagiütlev-lääge, mustikat oli tunda vaid tänu peale puistatud marjadele. Kui ma seda uuesti teeks, võtaks mustikad segamini näiteks mustsõstardega või, parem ja odavam, asendaks mustsõstraga. Ehk aitab ka sidrunimahl? Tuleb asi iseloomukam. Sellisel kujul oli ta tõesti väga ilus, aga isegi kõrvale joodud kohv ei parandanud õlgu kehitama panevat maitset.

B.
postitatud 24.04.2012 21:01

Kohutavalt hea kook ! Kuna mustikaid ei olnud, kasutasin mustsõstraid .. kook oli nii mõnus kreemjas ! Soovitan soojalt.