75 g võid
200 g Digestive-küpsiseid
2 sl kohvikoort või vett
2 sl suhkrut
Peale:vanillikohupiimapastat ja mustikaid
Täidis:200 g mustikaid (4 dl)
400 g maitsestamata toorjuustu
1.5 dl suhkrut
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 dl maitsestamata kreemjat kohupiima
1 sl maisi- või kartulitärklist
Hästi kreemjas ja suus-sulav kook. Küpsetasin koogi õhtul valmis ja järgmisel päeval sõime külmkapikülmana. Kuigi küpsetamisel pole kasutatud vesivanni ei ole kook üldsegi kuiv.
Tegin ka täna seda kooki. Kuna on jaanuar, siis marjad olid külmutatud. Sulatasin marjad üles ja hõõrusin(nii palju kui sai) läbi sõela. Kook on hea, ainult teinekord ma põhjale suhkrut ei paneks. Kuna mustikas on suhteliselt mahe mari, siis jääb minu jaoks veidi liiga magusaks. Ka selline kreemias see ei jäänud kui pildil. Olen ka varem teinud küpsise põhjal kooke, kuid olen lisanud kohvikoore asemel hapukoore + sulavõi.
Koogi välimus tuli tõeliselt ilus, aga maitse... Ausalt öeldes korralik pettumus ja uuesti ma seda ei teeks. Kuigi panin marju pea kaks korda enam (umbes 350 g) kui retseptis kirjas, oli maitse mittemidagiütlev-lääge, mustikat oli tunda vaid tänu peale puistatud marjadele. Kui ma seda uuesti teeks, võtaks mustikad segamini näiteks mustsõstardega või, parem ja odavam, asendaks mustsõstraga. Ehk aitab ka sidrunimahl? Tuleb asi iseloomukam. Sellisel kujul oli ta tõesti väga ilus, aga isegi kõrvale joodud kohv ei parandanud õlgu kehitama panevat maitset.
Kohutavalt hea kook ! Kuna mustikaid ei olnud, kasutasin mustsõstraid .. kook oli nii mõnus kreemjas ! Soovitan soojalt.
Küpsetatud juustu-mustikakook
Küpsetatud toorjuustukook e. cheesecake mustikatega. Koogi võid juba päev enne serveerimist valmis küpsetada ja külmkapis hoida ning vahetult enne serveerimist kaunistada.