Mereandidega rikastatud suvine arbuusisalat.
800 g arbuusi
200 g fetajuustu
400 g keedetud krevette
2 sl veiniäädikat
3 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
2 sl piinia- või seedermänniseemneid
kimp värsket basiilikut
Lõika arbuus viiludeks, eemalda koor ja seemned. Lõika viljaliha kuubikuteks. Lõika feta kuubikuteks.
Aseta laiale vaagnale arbuusikuubikud, fetakuubikud ja nõrutatud krevetid.
Sega veiniäädikas, õli ja maitseained kastmeks, nirista salatile.
Rösti piiniaseemneid veidi kuival pannil, puista salatile koos hakitud basiilikuga.
Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (6/2010, Vesimeloni-feta-katkarapusalaatti). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Mõnus suvine salat. Meie rebisime taldrikule veel erinevaid salatilehti ka juurde, siis salat peale ja oi, kui hea.
Ülleka foto ka:
Grillitud krevetid sobiksid siia ka väga hästi!
Arbuusi-fetasalat krevettidega
Mereandidega rikastatud suvine arbuusisalat.