Vahemereline rõngasvorst

Vahemeremaade köögi ainetel valmistatud rõngasvorst.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g rõngasvorst

veerand suvikõrvitsat

2 tk tomatit

1 tl Herbes de Provence'i ürdisegu

1 sl oliiviõli

1 tk küüs küüslauku

1 dl riivitud mozzarella juustu

Valmistamine

Eemalda rõngasvorstilt kest, tee vorsti sisse iga cm tagant sisselõige. Aseta vorst(id) ahjuvormi.
Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ning seejärel õhukesteks poolseibideks. Lõika tomatid samuti pooleks ja seejärel viiludeks.
Aseta tomati- ja suvikõrvitsaviilud vaheldumisi vorsti sisselõigetesse.
Sega õli, ürdisegu ja purustatud küüslauk. Pintselda vorsti pinnale, puista peale riivitud juust.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Retsept on Soome ajakirjast YhteishyväRuoka (4/2010)
LISA KOMMENTAAR