Kuumuta oliiviõli suurel paella- või praepannil. Lisa sibul ja prae 5 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa küüslauk ja prae veel 2 minutit.
Lisa suitsutatud paprikapulber (pimentón) ja prae veel minut aega tasasel tulel.
Lisa hakitud tomatid, loorberilehed ja makaronid. Sega, kuni kõik on ühtlaselt õliga kaetud. Vala pannile köögiviljapuljong, sega läbi ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni makaronid on al dente ja vedelik on imendunud. Maitsesta.
Jaota taldrikutele ning puista peale hakitud murulauku.
Retsept on Briti ajakirjast "BBC Vegetarian Good Food" (July 1999, Spanish pasta salad)
Hispaania makaronisalat
Hispaania meki annab sellele salatile suitsutatud paprika. Serveeri soojalt - siis on maitsed paremini tunda.