Marineeritud kukeseened

Magusas sidrunimahla-veiniäädikamarinaadis kukeseened. Suviste kukeseente amps on delikatess uhkemalgi peolaual.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 l väikseid kukeseeni (800-900 g)

2 sibulat

Marinaad:

0.75 dl valget veiniäädikat (5 sl)

4 dl vett

1 dl sidrunimahla

2 dl suhkrut

4 tl soola

2 tl sinepiseemneid

Valmistamine

Mõõda marinaadiained potti ja kuumuta keemiseni.

Pane puhastatud seened ja hakitud sibulad marinaadi ning keeda mõni minut.

Tõsta seened puhtasse purki, vala peale kuum marinaad. Sulge purk ja säilita jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Söö seened mõne kuu jooksul. 

Retsept "Sitruunakantarellit" on Soome ajakirjast Kotiliesi. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 13.09.2010 09:34

Väga meeldis. Sidrun annab marinaadile mõnusa nüansi.

Pille
postitatud 11.08.2017 15:11

Mari-Liis saatis sellise pildi kunagi:

Kokkamas95
postitatud 01.11.2012 22:15

Väga maitsvad marineeritud kukeseened. Sidrunimahl annab seentele mõnusa maitse. Algses retseptis on kasutatud veiniäädikat, aga minu arvates tulevad seened paremad kui kasutada 30% äädikat (2-3 sl).

Kaare
postitatud 13.08.2017 18:14

Hästi head!

kerli
postitatud 14.09.2020 16:10

See on kõige kõige parem marinaadiretsept .... tegemise kiirus on ka väga super ... saab väga kiiresti seened purki pandud See sidrunimahl annab ikka nii palju juurde! Soovitan kõigile. Kasutasin ka männiriisikate ja puravike marineerimisel.