Lillkapsasupp basiiliku ja hernestega

Basiilikupestoga maitsestatud suvine supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 hakitud šalottsibul

1 hakitud väike küüslauguküüs

0.5 dl valget veiniäädikat

2 sl nisujahu

1.25 l köögiviljapuljongit

120 g toorjuustu

2 sl basiilikupestot (u 30 g)

500 g lillkapsast väikeste õisikutena

250 g väikeseid rohelisi herneid

purustatud musta pipart

Serveerimiseks:

ciabatta't

Valmistamine

Sulata või paksupõhjalises potis. Lisa sibul ja küüslauk ning prae umbes minut aega.

Lisa veiniäädikas, tõsta kuumust ja keeda umbes minut aega, sibulasegu segades. Puista peale jahu ning sega hoolega läbi.

Lisa 2 dl puljongit. Sega toorjuust pestoga ühtlaseks, siis klopi supipõhja hulka. Sega vähehaaval juurde ülejäänud puljong. Kuumuta supp keemiseni ning keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.

(Siinkohal võib supi külmutada.)

Lisa lillkapsaõisikud, kata pott kaanega ning keeda umbes 3 minutit. Lisa herned, maitsesta pipraga ning keeda veel umbes 30 sekundit.

Maitsesta ning serveeri soojendatud kaussidest.

Taani Arla retsept (Karolines Køkken: Basilikumsuppe med blomkål og ærter). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR