Sulata või paksupõhjalises potis. Lisa sibul ja küüslauk ning prae umbes minut aega.
Lisa veiniäädikas, tõsta kuumust ja keeda umbes minut aega, sibulasegu segades. Puista peale jahu ning sega hoolega läbi.
Lisa 2 dl puljongit. Sega toorjuust pestoga ühtlaseks, siis klopi supipõhja hulka. Sega vähehaaval juurde ülejäänud puljong. Kuumuta supp keemiseni ning keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.
(Siinkohal võib supi külmutada.)
Lisa lillkapsaõisikud, kata pott kaanega ning keeda umbes 3 minutit. Lisa herned, maitsesta pipraga ning keeda veel umbes 30 sekundit.
Maitsesta ning serveeri soojendatud kaussidest.
Taani Arla retsept (Karolines Køkken: Basilikumsuppe med blomkål og ærter). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lillkapsasupp basiiliku ja hernestega
Basiilikupestoga maitsestatud suvine supp.