400 g värsket või 200 g külmutatud spinatit (jämedalt hakitud lehti)
1 sibul
2 sl võid
200 g fetajuustu
4 sl piinia- või seedermänniseemneid
2 muna
soola ja musta pipart
4 lehte filo-tainast
1 sl sulatatud võid filolehtede pintseldamiseks
Tõsta filotainapakk 3-4 tundi enne kasutamist sügavkülmast sulama. (NB! Ära pakki ava, sest õhuga kokkupuutudes muutuvad lehed rabedaks).
Kui kasutad külmutatud spinatit, siis sulata see hoolega. Kui kasutad värsket spinatit, siis pese spinatilehed, pane potti ning kuumuta paar minutit, kuni spinat "närtsib". Siis jahuta kiiresti külma vee all ning suru seejärel hoolega kuivaks ning haki.
Haki sibul ning prae võis umbes 5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema.
Lisa hakitud küüslauk ning prae veel minut aega.
Võta pann tulelt, sega juurde spinat. Sega juurde murendatud fetajuust, munad ning seejärel röstitud piiniaseemned. Maitsesta soola-pipraga.
Tõsta segu võitatud ahjuvormi. "Kortsuta" filolehed ning laota feta-spinatisegule katteks peale. Pintselda filolehed pealt sulavõiga.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni vormipirukas on pealt kuldpruun ja krõbe.
Serveeri värske salatiga.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious.
Spinati-fetavorm filotainaga
Kreeka ainetel soolane vormipirukas.