Hapendamiseks sobivad seened, mida tuleb niikuinii kupatada, näiteks riisikaid ja osa pilvikulisi ent ka värskeid puravikke, kukeseeni, heinikuid ja tatikuid tohib hapendada.
Kupata vajadusel seened. Lao seened kihiti mustasõstralehtede, tilli ja maitseainetega laia suuga klaaspurki. Puista igale seenekihile jämedat soola. Kõige alumiseks ja pealmiseks kihiks peaksid olema mustasõstralehed.
Kui seened on kihiti purgis, aseta peale vajutiskaas ja raskus. Jäta seened sooja kohta hapnema.
Kontrolli mõne päeva pärast, kas soolvett on tekkinud nii palju, et see katab seeni 2-3 cm jagu. Juhul kui seda on vähem, suurenda raskust või lisa keedetud jahutatud soolvett (1 l vett/1,5 sl soola).
Nädala pärast on seened salatina söömiseks valmis. Säilitamiseks pane seened külmkappi.
Retsept on mugandatud ajakirjast "Pereköök" (august 2010). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hapendatud seened
Hapendamiseks sobivad seened, mida tuleb niikuinii kupatada, näiteks riisikaid ja osa pilvikulisi ent ka värskeid puravikke, kukeseeni, heinikuid ja tatikuid tohib hapendada.