Toorjuustukook ploomidega

Küpsetatud toorjuustukook ploomidega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

75 g võid

100 g (1,75 dl) nisujahu

75 g purustatud Digestive-küpsiseid

Täidis:

200 g kivideta ploome

200 g maitsestamata toorjuustu

85 g (1 dl) suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 muna

2 sl nisujahu

1 tl apelsini riivitud koort

0.5 dl apelsinimahla

2.5 dl 35% rõõska koort

Serveerimiseks:

viinamarju või värskeid ploome

Valmistamine

Valmista võist, jahust ja küpsisepurust tainas, vooderda sellega lahtikäiv 22cm koogivorm.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 5 minutit.

Valmista täidis: poolita ploomid, laota küpsetatud põhjale.

Hõõru toorjuust pehmeks, sega juurde suhkur ja ülejäänud ained.

Vala täidis ploomidele.

Küpseta 200kraadises ahjus 45 minutit.

Serveeri kooki soojalt või külmalt tuhksuhkruga ülepuistatult.

Retsept on taani retseptivihikust Karolines Køkken (4, Cheesecake). pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 24.09.2010 22:37

Suht hea kook tuli. Ploomid jäid veidi hapukad sisse. Kui 40 minuti pärast ahju vaatasin, siis oli pealt juba natuke kõrbenud, niiet soovitan juba kuskil 30 minuti juures ahju piiluma hakata.

Pille
postitatud 31.03.2022 21:35

Seakassi saadetud pilt:

Hexy
postitatud 11.09.2015 10:10

Suppermaitsev ploomikook. Mina lisasin 0,5 dl suhkrut, sest mul olid hapukad ploomid. Küpsetasin 10 minutit kauem.

Elsa
postitatud 28.09.2015 00:35

Tegin veidi suuremasse vormi (26 cm) ja lisasin veidi enam ploome, tehes nad väiksemateks tükkideks, et lihtsam süüa oleks. Tulemuseks väga maitsev kook - põhi kerge ja krõbe, kate mahlakas ja mitte liiga magus.

Hexy
postitatud 02.09.2019 10:24

Tegin ilma apelsinita, soojalt oli eriti hea.