75 g võid
100 g (1,75 dl) nisujahu
75 g purustatud Digestive-küpsiseid
Täidis:200 g kivideta ploome
200 g maitsestamata toorjuustu
85 g (1 dl) suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
2 sl nisujahu
1 tl apelsini riivitud koort
0.5 dl apelsinimahla
2.5 dl 35% rõõska koort
Serveerimiseks:viinamarju või värskeid ploome
Valmista võist, jahust ja küpsisepurust tainas, vooderda sellega lahtikäiv 22cm koogivorm.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 5 minutit.
Valmista täidis: poolita ploomid, laota küpsetatud põhjale.
Hõõru toorjuust pehmeks, sega juurde suhkur ja ülejäänud ained.
Vala täidis ploomidele.
Küpseta 200kraadises ahjus 45 minutit.
Serveeri kooki soojalt või külmalt tuhksuhkruga ülepuistatult.
Retsept on taani retseptivihikust Karolines Køkken (4, Cheesecake). pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suht hea kook tuli. Ploomid jäid veidi hapukad sisse. Kui 40 minuti pärast ahju vaatasin, siis oli pealt juba natuke kõrbenud, niiet soovitan juba kuskil 30 minuti juures ahju piiluma hakata.
Suppermaitsev ploomikook. Mina lisasin 0,5 dl suhkrut, sest mul olid hapukad ploomid. Küpsetasin 10 minutit kauem.
Tegin veidi suuremasse vormi (26 cm) ja lisasin veidi enam ploome, tehes nad väiksemateks tükkideks, et lihtsam süüa oleks. Tulemuseks väga maitsev kook - põhi kerge ja krõbe, kate mahlakas ja mitte liiga magus.
Tegin ilma apelsinita, soojalt oli eriti hea.
Toorjuustukook ploomidega
Küpsetatud toorjuustukook ploomidega.