Suitsukana-apelsinisalat

Majoneesikastmega salat.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 suitsukanakoiba

2 tavalist või veriapelsini

värsket lehtsalatit - nt

jääsalatit või friseed

50 g soolapähkleid (maapähkleid)

Kaste:

100 g lahjat majoneesi

1 tl valget veiniäädikat

1 tl mahedat sinepit

1 tl suhkrut

Valmistamine

Puhasta suitsukana ja lõika väiksemateks tükkideks.

Koori apelsinid terava noaga nii, et ka valge osa (mõru maitsega) saaks eemaldatud. Lõika apelsinid sektoriteks.

Kastme jaoks sega omavahel majonees, äädikas, sinep ja suhkur. 

Sega omavahel suitsukana, apelsinid, hakitud salat ja pähklid. Vala peale kaste, sega õrnalt läbi ja serveeri.

Retsept on Selveri veebilehelt (29.03.2005), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 10.09.2011 12:19

Ei saa mainimata jätta, et suitsukana-apelsinisalatis kasutasin tädipoja suitsutatud kanakintse. Olid väga hästi suitsutatud ja tegid poe kraamile ikka silmad ette Salat ise oli ka väga hea.

Pille
postitatud 07.12.2020 14:25

Ülleka saadetud foto:

Perekooli Kägu
postitatud 16.03.2016 20:54

See on ka üks lemmikuid. Mu meelest kana ja soolapähkel on salatites nii mõnus kooslus. Seda teen grillkana kintsust, on ülihea.

Ristl
postitatud 18.01.2021 19:07

Üllatavalt hea salat. Sobib hästi kergeks õhtusöögiks viilu potisaia ja klaasi hea veiniga.

Eve Sulg
postitatud 12.06.2021 17:45

See on nii maitsev!