300-400 g suitsukala - näiteks
kuumsuitsutatud heiki, makrelli või turska
100 g Saaremaa 20% hapukoort
1 sl riivitud (konservitud) mädarõigast
2-3 sl hakitud värsket murulauku või sibulapealseid või tilli
purustatud musta pipart
Puhasta kuumsuitsukala nahast ja luudest, siis suru kahvli abil väiksemateks tükkideks.
Sega juurde hapukoor, riivitud mädarõigas ja hakitud maitseroheline. Maitsesta musta pipraga. Serveeri.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suitsukalasalat mädarõikaga
Lihtne suitsukalasalat, millele mädarõigas lisab veidi teravust. Minu ema teeb seda salatit kuumsuitsumakrelli ehk skumbriaga, aga väga maitsev jääb ka suitsutatud heigi või tursaga. Kui teed salati "pehmema", siis sobib see ka võileivale määrimiseks ja köögiviljakangide dippimiseks. Sobib hästi ka keedetud kartulite kõrvale!
Väga mõnus nn rukkinööpide sees!