Suitsukalasalat mädarõikaga

Lihtne suitsukalasalat, millele mädarõigas lisab veidi teravust. Minu ema teeb seda salatit kuumsuitsumakrelli ehk skumbriaga, aga väga maitsev jääb ka suitsutatud heigi või tursaga. Kui teed salati "pehmema", siis sobib see ka võileivale määrimiseks ja köögiviljakangide dippimiseks. Sobib hästi ka keedetud kartulite kõrvale!

Väga mõnus nn rukkinööpide sees!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g suitsukala - näiteks

kuumsuitsutatud heiki, makrelli või turska

100 g Saaremaa 20% hapukoort

1 sl riivitud (konservitud) mädarõigast

2-3 sl hakitud värsket murulauku või sibulapealseid või tilli

purustatud musta pipart

Valmistamine

Puhasta kuumsuitsukala nahast ja luudest, siis suru kahvli abil väiksemateks tükkideks. 

Sega juurde hapukoor, riivitud mädarõigas ja hakitud maitseroheline. Maitsesta musta pipraga. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Suitsukalamääre säilib külmikus kuni kolm päeva.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 04.05.2014 21:35

Väga lihtne ja maitsev salat. Kasutasin suitsutatud heiki. Salati serveerisin poest ostetud muretaignast korvikestes - väga mõnus peolaua suupiste.

Kybarsepp
postitatud 04.08.2024 09:52

Mädarõigas andis põneva lisamaitse.