Polentapirukas

Prantsusmaal elava Soome koka Jormi Törmaseni retsept veidi mugandatud kujul. Niisama on roog veidi "lahja", ent sobiks kenasti mõne liharoa lisandiks või siis koos vinegretiga maitsestatud rohelise salatiga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

1 tl soola

250 g maisimannat

2 sl võid + vormi määrimiseks

paar tomatit

2 sl hakitud värsket rosmariini või punet

oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Kalla polenta korraga vette, segu hoolega vispeldades, et mannaklimpe ei tekiks. Sega juurde või ning kuumuta polentat tasasel tulel pidevalt segades, kuni see on paisunud ja pehme (täpne kestvus on kirjas maisimannapakil - ajad varieeruvad, seetõttu on raske täpset aega öelda.).

Määri umbes 24x34 cm ahjuvorm võiga ning kalla polentasegu vormi.

Lõika tomatid 3-5 mm paksusteks viiludeks, suru polenta peale. Puista peale hakitud maitseroheline ning nirista üle oliiviõliga.

Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni polenta on pealt kaunilt kuldne ja tomatid servadest pruunistunud.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Talo & Koti (5/2010, Polenta-tomattikakku)

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 15.05.2017 07:08

Minu esimene kogemus polentaga. Oli täitsa hea, aga uuesti tegema vast ikka ei kutsu.

Margit
postitatud 27.04.2018 15:56

Laps nõustus seda sööma alles siis, kui omleti sisse ära peitsin.