15 g pärmi
2 dl leiget vett
1 tl suhkrut
3 sl oliiviõli
350 g nisujahu
1 tl soola
Kate:100 g mozzarella juustu
3 sl oliiviõli
300 g kirsstomateid
Sega kokku pärm, suhkur ja pool veest. Lase pärmil sulada.
Lisa jahu, sool, oliiviõli ja ülejäänud vesi. Sõtku, kuni moodustub elastne tainas. Jäta tunniks ajaks rätikuga kaetult sooja kohta kerkima.
Tõsta kerkinud tainas jahusele tööpinnale ja sõtku paar minutit. Tõsta siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rulli 1-2 cm paksuseks.
Sega omavahel tomatid, hakitud küüslauk, oliiviõli, sool ja rosmariin. Sega läbi ja suru kõik tainasse.
Küpseta 230-kraadises ahjus umbes 8 minutit, kuni ääred hakkavad pruuniks tõmbuma.
Lisa tükkideks rebitud mozzarella ja küpseta veel mõni minut, kuni juust hakkab sulama.
Rebi peale värsket basiilikut. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.
Pista kohe kuumalt pintslisse.
Retsept on Anni Arro raamatust "Salatid, pirukad, suupisted". Pildi tegi VERNANDA.
mul olid siis rosmariin ja küüslauk taignas sees ja peal miski läti cheddar. hea oli ikka. põhi sai tiba kõva, ei teagi, kas tegin ise midagi valesti või kuivatas gaasiahi ära, peab ikka teinekord veekausi alla lükkama.
Tomati-mozzarella focaccia
Anni Arro retsept.