Tomati-mozzarella focaccia

Anni Arro retsept.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

15 g pärmi

2 dl leiget vett

1 tl suhkrut

3 sl oliiviõli

350 g nisujahu

1 tl soola

Kate:

1 küüslauguküüs

1 rosmariinioks

meresoolahelbeid

100 g mozzarella juustu

basiilikut

3 sl oliiviõli

300 g kirsstomateid

musta pipart

Valmistamine

Sega kokku pärm, suhkur ja pool veest. Lase pärmil sulada.
Lisa jahu, sool, oliiviõli ja ülejäänud vesi. Sõtku, kuni moodustub elastne tainas. Jäta tunniks ajaks rätikuga kaetult sooja kohta kerkima.
Tõsta kerkinud tainas jahusele tööpinnale ja sõtku paar minutit. Tõsta siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rulli 1-2 cm paksuseks.
Sega omavahel tomatid, hakitud küüslauk, oliiviõli, sool ja rosmariin. Sega läbi ja suru kõik tainasse.
Küpseta 230-kraadises ahjus umbes 8 minutit, kuni ääred hakkavad pruuniks tõmbuma.
Lisa tükkideks rebitud mozzarella ja küpseta veel mõni minut, kuni juust hakkab sulama.
Rebi peale värsket basiilikut. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.
Pista kohe kuumalt pintslisse.

Loe veel:

Retsept on Anni Arro raamatust "Salatid, pirukad, suupisted". Pildi tegi VERNANDA.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 29.04.2010 08:37

mul olid siis rosmariin ja küüslauk taignas sees ja peal miski läti cheddar. hea oli ikka. põhi sai tiba kõva, ei teagi, kas tegin ise midagi valesti või kuivatas gaasiahi ära, peab ikka teinekord veekausi alla lükkama.