Pese läätsed sõelal jooksva vee all hoolikalt puhtaks. Nõruta.
Kuumuta potis oliiviõli keskmisel tulel. Lisa hakitud sibul, prae 7-8 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja prae tasasel tulel veel paar minutit. Maitsesta soola-pipraga
Lisa vürtsköömned, pestud läätsed ja kuum vesi või puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed ja supp mõnusalt paks. Vajadusel maitsesta uuesti soola-pipraga.
Serveeri krutoonide ja sidrunimahlaga.
Supp ise on gluteenivaba; vajadusel kasuta krutoonide jaoks gluteenivabu saiakuubikuid.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök (november 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Läätsesupp
Imelihtne ja minimalistlik läätsesupp. Kui soovid, võid lisada supile ka porgandit, ürte-vürtse.