Läätsesupp

Imelihtne ja minimalistlik läätsesupp. Kui soovid, võid lisada supile ka porgandit, ürte-vürtse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

230 g punaseid läätsi (u 2,5 dl)

1 l vett või köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

värsket sidrunit

Valmistamine

Pese läätsed sõelal jooksva vee all hoolikalt puhtaks. Nõruta.

Kuumuta potis oliiviõli keskmisel tulel. Lisa hakitud sibul, prae 7-8 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja prae tasasel tulel veel paar minutit. Maitsesta soola-pipraga

Lisa vürtsköömned, pestud läätsed ja kuum vesi või puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed ja supp mõnusalt paks. Vajadusel maitsesta uuesti soola-pipraga. 

Serveeri krutoonide ja sidrunimahlaga. 

  • Supp ise on gluteenivaba; vajadusel kasuta krutoonide jaoks gluteenivabu saiakuubikuid. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök (november 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa. 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 30.09.2010 21:57

Vürtsköömnemaitse sobis selless supisse.