Gnocchi-vorm tomati ja mozzarellaga

Valmis gnocchi-klimpidest saab vähese vaevaga maitsva vormiroa.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 suur sibul

1 punane paprika

2 küüslauguküünt

400 g purk konservitud purustatud tomateid + pool purgitäit vett

1 tl suhkrut

peotäis värsket basiilikut

100 g mozzarella juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja ribadeks lõigatud paprika, maitsesta vähese soolaga ning prae keskmisel kuumusel 5 minutit.

Sega juurde hakitud küüslauk ning prae veel minut aega.

Lisa tomatid ning pool tomatipurgitäit vett, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 15 minutit, kuni kaste pakseneb veidi.

Lisa gnocchi-klimbid ja hakitud basiilik, sega õrnalt läbi ja kuumuta 2-3 minutit.

Kalla kõik kergelt õliga määritud ahjuvormi. Laota peale mozzarella-tükid.

Küpseta kuumas grillahjus 5-10 minutit, kuni juust on sulanud.

Serveeri kuumalt või soojalt koos rohelise salatiga.

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi 2008. a. septembrinumbrist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

maimu
postitatud 23.04.2010 13:03

Nägin sellest märge FB's ja tekkis kohe isu proovida. Proovisime siis eileõhtul. Lisasin juurde veel shampignone ja spinatit. VÄGA maitsev! Kusti sõi kausi tühjaks ja palus veel! Äitah!

Pille
postitatud 01.04.2024 08:32

Pilt aastast 2010, endiselt meeldib :)