1 sl õli
1 suur sibul
1 punane paprika
400 g purk konservitud purustatud tomateid + pool purgitäit vett
1 tl suhkrut
peotäis värsket basiilikut
100 g mozzarella juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja ribadeks lõigatud paprika, maitsesta vähese soolaga ning prae keskmisel kuumusel 5 minutit.
Sega juurde hakitud küüslauk ning prae veel minut aega.
Lisa tomatid ning pool tomatipurgitäit vett, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 15 minutit, kuni kaste pakseneb veidi.
Lisa gnocchi-klimbid ja hakitud basiilik, sega õrnalt läbi ja kuumuta 2-3 minutit.
Kalla kõik kergelt õliga määritud ahjuvormi. Laota peale mozzarella-tükid.
Küpseta kuumas grillahjus 5-10 minutit, kuni juust on sulanud.
Serveeri kuumalt või soojalt koos rohelise salatiga.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi 2008. a. septembrinumbrist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Nägin sellest märge FB's ja tekkis kohe isu proovida. Proovisime siis eileõhtul. Lisasin juurde veel shampignone ja spinatit. VÄGA maitsev! Kusti sõi kausi tühjaks ja palus veel! Äitah!
Pilt aastast 2010, endiselt meeldib :)
Gnocchi-vorm tomati ja mozzarellaga
Valmis gnocchi-klimpidest saab vähese vaevaga maitsva vormiroa.