1 sl õli
1 suur sibul
1 punane paprika
400 g purk konservitud purustatud tomateid + pool purgitäit vett
1 tl suhkrut
peotäis värsket basiilikut
100 g mozzarella juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja ribadeks lõigatud paprika, maitsesta vähese soolaga ning prae keskmisel kuumusel 5 minutit.
Sega juurde hakitud küüslauk ning prae veel minut aega.
Lisa tomatid ning pool tomatipurgitäit vett, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 15 minutit, kuni kaste pakseneb veidi.
Lisa gnocchi-klimbid ja hakitud basiilik, sega õrnalt läbi ja kuumuta 2-3 minutit.
Kalla kõik kergelt õliga määritud ahjuvormi. Laota peale mozzarella-tükid.
Küpseta kuumas grillahjus 5-10 minutit, kuni juust on sulanud.
Serveeri kuumalt või soojalt koos rohelise salatiga.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi 2008. a. septembrinumbrist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Gnocchi-vorm tomati ja mozzarellaga
Valmis gnocchi-klimpidest saab vähese vaevaga maitsva vormiroa.