Kaerahelbepuder banaaniga

Põneva banaanilisandiga hommikune puder.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl täisterakaerahelbeid

2.5 dl piima

2.5 dl vett

0.5 tl soola

1 banaan õhukeste viiludena

vahtrasiirupit

Valmistamine

Sega potis kaerahelbed, piim, vesi ja sool. Kuumuta keskmisel tulel paar minutit.

Lisa viilutatud banaan ja jätka pudru hautamist, putru tihti segades, kuni banaan on lagunenud ja kaerahelbed küpsed. (Selleks kulub umbes 7-10 minutit).

Serveeri kohe, peale nirista vahtrasiirupit.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid!

Retsept on mugandatud mu sõbranna Alanna blogist "Kitchen Parade", pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

lihtsalt
postitatud 14.04.2010 18:34

Panin koos banaaniga juurde ka mustikaid. See andis mõnusa hapuka meki juurde.

Carpe Diem
postitatud 15.04.2010 10:54

aitäh hea idee eest! pole lapsepõlvest saadik kaerahelbeputru söönud, aga (peaaegu) sellises koosluses maitses väääga hea :)

Dee
postitatud 03.07.2012 09:43

Meie üks armastatumatest hommikuputrudest. Väga hea, eriti koos võisilmaga. ;)

Mar
postitatud 28.12.2015 19:44

Minu peaaegu igahommikune puder, aga peale panen hoopis merevaiku. Minule super kooslus. :)

Kaare
postitatud 08.02.2016 11:09

Maitsev, niristasin peale palmisiirupit.

Kohvikas
postitatud 15.02.2016 10:04

See on üks hea puder! Vahel hommikuti saab tehtud, miinus vahtrasiirup, pluss mesi.

Karima
postitatud 03.04.2017 20:51

Aitäh pudrusoovituse eest. Super maitsev. Peale panin banaani ja punaseid külmutatud marju. Vahtrasiirup mulle ei maitse.

Hexy
postitatud 04.07.2018 08:17

Vahtrasiirupi asendasin maasikatoormoosiga, mulle maitses!

Annely Roosi
postitatud 27.03.2020 08:34

Mina sööngi banaaniga ja väga hea, kuum puder teeb banaani magusamaks ja veel pehmemaks!