600 g taist veiseliha (nt antrekoot)
3 sibulat
1 sl hakitud värsket rosmariini
2 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed
2 sl nisujahu
5 dl veisepuljongit
100 g Valio Aura sinihallitusjuustu
soola ja musta pipart
Lõika veiseliha parajalt suurteks kuubikuteks. Koori sibulad ja lõika sektoriteks.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa veiselihatükid, maitsesta soolaga ja pruunista ümberringi tugeval kuumusel.
Lisa sibulad, prae veel paar minutit. Lisa hakitud tüümian ja rosmariin.
Puista peale jahu, seejärel lisa vesi ja puljongiekstrakt (või kodune veiselihapuljong).
Hauta tasasel tulel umbes 45 minutit, kuni liha on peaaegu pehme. Sega juurde sinihallitusjuust ja kuumuta veel senikaua, kuni liha on täiesti pehme.
Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
Serveeri nt keedetud kartulitega. Peale puista veel tüümiani.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Puljongi tegin kuubikust, mis koos sinihallitusjuustuga andis piisava soolasuse (eraldi soola ei olnud vaja panna). Tuli hea välja, nii suured kui väikesed sõid ja kiitsid :)
Väga maitsev ja tõeliselt hõrk hautis. Mul oli gorgonzola juust ja tõesti, väga maitsev roog sai.
Ma olen ise ka kunagi teinud :D Asitõendiks on pilt aastast 2010 :)
Hautatud veiseliha sinihallitusjuustuga
Mõnusalt maitseküllane ja tummine kaste. Mina kasutasin noorveise antrekooti ning Valio Aura juustu.