Rukkileib Eesti kitsejuustu ja rukkililledega

Üks Jevgeni Jermoškini (RIBE) & Carmen Cateringi suupistetest 2010. a. Vabariigi aastapäeva vastuvõtul.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

100 g pehmet Eesti kitsejuustu

35 g 35% rõõska koort

35 g maitsestamata toorjuustu

4 viilu rukkileiba

soola ja valget pipart

veidi kuivatatud rukkilille õielehti

Valmistamine

Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega hulka toor- ja kitsejuust ning maitsesta soola-pipraga. Pane mass pritsikotti ja siis paariks tunniks külmkappi seisma – mass peab kergelt "kivistuma".

Lõika leivast rattad ja rösti kuival pannil.

Lase mass pritsikotist röstitud leivale ja kaunista rukkililledega.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

nayoko
postitatud 24.02.2013 18:02

Väga maitsev suupiste. Eriti mõnus oli minu meelest veel koos jupi kirsstomati, veidikese tilliga ja natuke pipart peale jahvatatud.

Kaare
postitatud 20.02.2017 17:44

Ilusad ja maitsvad!

Helen
postitatud 26.02.2017 18:11

Mina panin selle täidise näkileivakorvikeste sisse ja oli väga hää! </br> Kitsejuustuks valisin karulauguga maitsestatud Kalamatsi kitsejuustu, mis andis põneva maitsenüansi. </p'br> Kindlasti selline suupiste, mida ka edaspidi teen. </br>

Pille
postitatud 26.02.2022 11:19

Nii lihtne ja nii maitsev ja ilus! Tegime Viimsis eakate kokandusringis "Hõbekulp" :)

Pille
postitatud 19.02.2024 21:50

Saab ka rukkililleõiteta :)