Tai nuudlisupp lõhe ja kookosega

Kookospiima ning lõhetükkidega nuudlisupp sisaldab punast tai karripastat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl Tai punast karripastat (Thai Choice)

400 ml kookospiima (Thai-Choice)

1 l kanapuljongit

500 g värsket forelli- või lõhefileed

200 g kuivatatud munanuudleid

1-2 sl kalakastet (Thai Choice)

1-2 laimi mahl

2 viilutatud talisibulat

1 viilutatud punane tšillikaun

veidi värsket koriandrit

Valmistamine

Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees, siis nõruta, loputa külma vee all ja pane kaussi ootele. Nirista peale veidi seesamiõli soovi korral. 

Kuumuta potipõhjas karripastat paar minutit, kuni see on aromaatne.

Lisa kookospiim ja kanapuljong, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 5 minutit, siis alanda kuumust. Lisa lõhefileetükid. Pošeeri ehk keeda hästi tasasel tulel 4-5 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.

Maitsesta supp kalakastme ning laimimahlaga, lisa eelnevalt keedetud nuudlid. Kaunista talisibula, tšilli ja koriandriga.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 19.10.2010 20:28

Mmmm, nii hea, et sööksin ennast löhki. :P

Merilin
postitatud 14.10.2012 14:45

Super hea, kiire, lihtne. Kõigile maitses

Kääbik
postitatud 01.06.2014 13:03

Suurepärane supp, valmib kiirelt ning täidab kõhtu. Kalakastme asendasin sojakastmega. Ise sõin ilma tšillita ja oli väga hea, teised lisasid ka tšillikauna viilukaid ning olevat veel parem olnud.

Mari-Liis
postitatud 24.11.2014 22:40

Väga maitsev, mu uus lemmik! kalakaste suht lamp, kui kodus pole siis pole mõtet spets osta ka, arvan mina. Talisibula asemel panin ohtralt rohelist sibulat. Kõik muu oli nii nagu peab ja väga väga mõnus. Meil olid ninad nohused enne kui suppi sööma hakkasime ja nüüd tunne täitsa terve, hea talveõhtu supp :)

Kirsike
postitatud 10.04.2017 19:48

Väga maitsev. Kiiresti saab valmis ka. Kõigile omnivooridele maitses hästi.

Reet Allikmaa
postitatud 07.10.2018 10:58

Parim!