1,5 kg läbikasvanud seakülge
3 dl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
1 dl austrikastet
1 dl Hoisin-kastet (hiina vürstikaste)
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:1 dl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
3 sl seesamiõli
Eemalda seaküljelt kamar, lõika liha 300-400 g tükkideks.
Sega omavahel tšillikaste, austrikaste, Hoisin kaste ning soola ja pipar. Aseta sealihatükid marinaadi ning lase võimaluse korral kuni 24 tundi maitsestuda.
Kuumuta ahi hästi tuliseks. Tõsta marineeritud seakülg koos kastmega ahjuvormi ning siis kuuma ahju küpsema umbes 45 minutiks. Jälgi, et liha kõrbema ei läheks!
Siis alanda kuumust ning küpseta sealiha 160-kraadises ahjus veel tund aega, liha vahepeal kastmega kastes. Kui liha kõrbema kipub, kata pealt fooliumiga.
Kui liha on valmis, siis tõsta see ahjust välja. Lase veidi jahtuda, siis lõika viiludeks.
Sega kastme jaoks mõeldud tšillikaste ja seesamiõli omavahel, nirista kaste lihaviiludele, puista peale rohelist sibulat ja serveeri soojalt.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Seakülg magusas tšillikastmes
Sellisel moel õpetab seakülge valmistama restoran Riisi peakokk ja omanik Kadri Tran.