Vokitud spargelkapsas

Kiirestivalmiv hiinapärane roog spargelkapsast e. brokolist, mida võib valmistada nii ingveri kui ka küüslauguga või siis mõlemaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g spargelkapsast

1.5 sl maapähkliõli

2 suurt küüslauguküünt ja/või

2 cm jupp ingverijuurt ribadena

1 tl soola

1 dl vett

2 tl seesamiõli

seesamiseemneid soovi korral

Valmistamine

Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks. Varrejupid koori ja lõika seibideks. Suru küüslauguküüned noaga katki, hakkida pole vaja VÕI koori ingverijuur ja lõika ingver peenikesteks ribadeks.

Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli, kuumuta läbi. Lisa küüslauk või ingver ja sool ning prae paarkümmend sekundit, kuni küüslauk/ingver on kergelt kuldne.

Lisa spargelkapsas ning prae segades 2 minutit.

Nüüd lisa vesi, kata vokkpann korralikult kaanega. Lase spargelkapsal aurus 4-5 minutit küpseda, kuni see on pehme (kontrolli küpsust terava noaga).

Eemalda vokkpannilt kaas. Nirista seesamiõli spargelkapsale, kuumuta veel pool minutit.

Serveeri. Soovi korral puista peale röstitud seesamiseemneid.

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 17.02.2014 11:43

Tundub nagu ei midagi erilist, aga jäi tõeliselt maitsev. Tegin küüslauguga.

Pille
postitatud 02.10.2016 21:26

Oli tõesti väga mõnus, lihtne ja maitsev roog!

nämmä
postitatud 17.04.2017 16:03

kuhu ja kunas see maapähklivõi pannakse

Pille
posted on 17.04.2017 21:49

Nämma, maapähklivõid siin retseptis pole vaja. Maapähkliõli lisad alguses pannile ja selles vokidki spargelkapsaõisikuid. Seesamiõli niristad hiljem maitseks peale.