400-500 g spargelkapsast
1.5 sl maapähkliõli
2 suurt küüslauguküünt ja/või
2 cm jupp ingverijuurt ribadena
1 tl soola
1 dl vett
2 tl seesamiõli
seesamiseemneid soovi korral
Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks. Varrejupid koori ja lõika seibideks. Suru küüslauguküüned noaga katki, hakkida pole vaja VÕI koori ingverijuur ja lõika ingver peenikesteks ribadeks.
Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli, kuumuta läbi. Lisa küüslauk või ingver ja sool ning prae paarkümmend sekundit, kuni küüslauk/ingver on kergelt kuldne.
Lisa spargelkapsas ning prae segades 2 minutit.
Nüüd lisa vesi, kata vokkpann korralikult kaanega. Lase spargelkapsal aurus 4-5 minutit küpseda, kuni see on pehme (kontrolli küpsust terava noaga).
Eemalda vokkpannilt kaas. Nirista seesamiõli spargelkapsale, kuumuta veel pool minutit.
Serveeri. Soovi korral puista peale röstitud seesamiseemneid.
Tundub nagu ei midagi erilist, aga jäi tõeliselt maitsev. Tegin küüslauguga.
Oli tõesti väga mõnus, lihtne ja maitsev roog!
kuhu ja kunas see maapähklivõi pannakse
Nämma, maapähklivõid siin retseptis pole vaja. Maapähkliõli lisad alguses pannile ja selles vokidki spargelkapsaõisikuid. Seesamiõli niristad hiljem maitseks peale.
Vokitud spargelkapsas
Kiirestivalmiv hiinapärane roog spargelkapsast e. brokolist, mida võib valmistada nii ingveri kui ka küüslauguga või siis mõlemaga.