200 g peene või keskmise jahvatusastmega bulgur-nisu
4 dl kuuma köögiviljapuljongit või vett
1.5-2 sidruni mahl
5 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
400 g purk konservitud kikerherneid
suur kimp värsket siledalehist peterselli (u 100 g)
suur kimp värsket münti (u 50 g)
Pane bulgur kaussi, kalla peale kuum vesi või köögiviljapuljong ning lase umbes 20-30 minutit paisuda. (Kui kasutad peene jahvatusega bulgur-nisu, siis võid kallata peale ka külma vett.)
Samal ajal purusta küüslauguküüned, pane kaussi koos oliiviõli, soola, pipra ning sidrunimahlaga. Lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned, sega marinaadiga läbi ning lase 20 minutit maitsestuda.
Kui bulgur on paisunud, siis tõsta see suurde salatikaussi (vajadusel nõruta esmalt sõelal - bulgur peaks olema niiske, aga mitte märg!). Lisa kikerherned koos õlimarinaadiga.
Sega juurde peenelt hakitud ürdid, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ja serveeri.
Mugandatud Claudia Rodeni retseptist.
Liibanoni bulguri-kikerhernesalat e. safsouf
Kerge salat, mis sobib nii iseseisvaks roaks, dolmade täidiseks kui ka lisandiks (lamba)liharoogade juurde.