Pikantsed lõhekotletid

Lõhe- või forellihakkliha on maitsestatud tilli ja roheliste oliividega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g forelli- või lõhefileed või lõhehakkliha

1 tl soola

1 muna

0.5 dl hakitud tilli või murulauku

10 rohelist kivideta oliivi

1 sl sidrunimahla

0.25 tl sidrunipipart või musta pipart või piprasegu

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

Felix jogurti-murulaugu salatikastet

Valmistamine

Kui kasutad tervet kalafileed, siis lõika see tükkideks, maitsesta soolaga ning peenesta köögikombainis.

Lisa ülejäänud ained (v.a. oliivid) ning töötle ühtlaseks. Sega juurde hakitud oliivid. 

Vormi niiskete käte abil väikesed hakk-kotletid. Prae kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri näiteks Felix jogurti-murulaugu salatikastmega!

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad kalahakkliha, siis see võib olla veidi vesisem. Vajadusel lisa segule 1-2 sl jahu, et kotletikesed paremini koos püsiks. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma (Lohimurekepihvit).

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 29.04.2010 19:39

Lastele eriti ei meeldinud.Üldiselt ei olnud viga,aga teinekord jätaks oliivitükid suuremaks.

Pille
postitatud 30.05.2019 07:40

Tegime väikeseid ampsukotlette ja koos kastmega olid täitsa mõnusad. Kuna oliivid tõesti lisavad pikantsust, siis väga suurte kalakotlettidena ette ei kujutagi, nii et tegin retsepti ümber :)