Pasta küüslauguse seenekastmega

Keedetud makaronid (nt lihatäidisega tortellini) šampinjoni- või šiitake-seentega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1 hakitud sibul

350 g värskeid šampinjone või šiitake seeni

6 küüslauguküünt

1 dl riivitud parmesani

0.5 tl soola

1-2 dl makaronikeeduvett

400 g makarone

Serveerimiseks:

1 dl riivitud parmesani

värsket peterselli või tk basiilikut

Valmistamine

Tükelda sibulad, küüslauk ja seened. Kuumuta pannil õli, lisa sibul-seened-küüslauk ja prae läbi. Kuumuta segades, kuni vedelik on aurustunud ja seened värvi saanud.

Keeda makaroni al dente. Kurna, aga jäta 2 dl kastme jaoks.

Sega seenesegu ja riivitud parmesan makaronide hulka, siis lisa 1-2 dl pastakeeduvett.

Serveerimisel lisa hakitud peterselli või basiilikut, parmesanilaaste ja värsket salatit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma (Sienipasta). 

 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 22.06.2010 09:49

Tegin värskete tortellinidega,aga arvan,et tavalise pastaga meeldiks rohkem.Hea oli muidu.

Artur
postitatud 25.02.2011 13:46

Tegin retseptis toodud toiduainetega, kuid erinevas proportsioonis. Küüslauku panin ainult ühe küüne, šampinjone rohkem, kasutasin tavalisi spagette. Parmesani panin vähem, kuid ikkagi oli väga hea roog.