Florentiinid mandlite ja apelsiniga

Florentiinideks kutsutakse õhukesi mandli-munavalgeküpsiseid, mis enamasti on ühelt poolt šokolaadised. Siinkohal šokolaadivaba versioon Londonis asuva Ottolenghi restorani retseptivaramust, seda küll veidi mugandatud kujul. Mõnusad mandliküpsised!

Kogus
10 suurt küpsist
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

ahjuplaadi määrimiseks õli

1 suure muna valge

50 g tuhksuhkrut

125 g mandlilaaste

poole apelsini riivitud koor

Valmistamine

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning pintselda paber kergelt õliga. 

Pane munavalged, tuhksuhkur, mandlilaastud ja riivitud apelsinikoor kaussi ning sega õrnalt läbi.

Tõsta supilusikaga mandlitainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavalt ruumi tainapallide vahele.

Suru lusikaselja abil tainas umbes 8 cm läbimõõduga kettaks. (Mandlilaastude vahele ei tohiks tühimikke jääda!) Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.

Lase jahtuda, siis eemalda ettevaatlikult spaatli abil ahjuplaadilt. Hoia õhukindlas karbis.

LISA KOMMENTAAR

kassike
postitatud 31.10.2011 18:23

Olen proovinud ja maitsevad hästi.Ei ole lisanud ei apelsinikoort ega ka sokolaadi kuid sobivad hästi tee või kohvi kõrvale.

Eva
postitatud 12.02.2010 09:21

Kuidas see šokolaadiga variant on, kas lihtsalt kastetakse üleni vedela šokolaadi sisse?

Pille
postitatud 26.07.2016 10:07

Eva, ainult alumine (st sile külg) pintseldatakse sulašokolaadiga üle ja lastakse taheneda. (vastatud 12.2.2010)

Zoozi
postitatud 12.02.2010 11:50

Täitsa mõnusad!

Pille
postitatud 26.07.2016 10:05

Zoozi saadetud foto:

liina
postitatud 13.04.2010 15:41

kas munavalged tuleb ikka eelnevalt vahustada? praegu tunne, et pane kaussi ja sega ja ongi kõik...

Pille
postitatud 26.07.2016 10:05

Liina, retseptis on õigesti öeldud - pane kaussi ja sega teiste ainetega. Kui turvalisem tundu, siis löö kahvli või vispliga munavalged enne kergelt katki, aga vahustama neid ei pea! (Vastatud 14.4.2010)

Nora
postitatud 18.04.2010 10:52

Väga maitsvad! Apelsinikoor annab hõrgu nüansi juurde. Pintseldasin küpsiste alumise külje valge šokolaadiga. Soovitan!

Tiramiiiisu
postitatud 12.01.2012 11:11

Maitsvad, aga veidi isegi liiga magusad.

Mari-Liis
postitatud 17.01.2013 15:34

Olen suur seesamiseemnete fänn, samas aga mitte üldse nisujahu ja või fänn. Leidsin seda retsepti veidi transformeerides võimaluse, kuidas teha imehäid seesamiküpsiseid (muud retseptid on kõik jahu ja rohke võiga). Panin 30g tuhksuhkrut, 125g seesamiseemneid ja maitseks tšillit-kaneeli. Kindlasti proovin ka mandlitega varianti!