2 tk muna
200 g suhkrut
130 g nisujahu
50 g kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
1.75 dl piima
0.5 tl vanilliekstrakti
150 g sulatatud magedat võid
100 g tumedat šokolaadi
50 g valget šokolaadi
Klopi munad suhkruga heledaks ja ühtlaseks.
Sega eraldi kausis jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega piim ja vanilliekstrakt. Sega need kaks vaheldumisi muna-suhkruvahu hulka. Sega ühtlaseks.
Sega tainasse sulavõi ning jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 25-30 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja läbi küpsenud. (Kontrolli muffinite küpsust puutikuga - muffini keskele torgatud puutikk peaks puhtaks jääma).
Lase veidi vormis jahtuda, siis tõsta restile lõplikult jahtuma.
Kasutasin Laima 70% šokolaadi, Valio magedat võid, Kikerikii mune. Kaunistuseks on kasutatud Meira küpsetamiskindlaid "lumehelbekese" tordikaunistusi (klõpsa fotol).
Retsept on raamatust "The Hummingbird Bakery Cookbook" (Tarek Malouf & The Hummingbird Bakers, 2009), väikeste mugandustega.
Panin muffinid ahju, hakkasin lauda koristama ja leidsin laualt valmismõõdetud piima... Kerkisid ilusti, siis vajusid ilusti keskele lohku ja maitsesid oi kui head =) Sellised natuke nätsked ja browniesed. Edaspidi jätan vist piima meelega lisamata ;)
No need šokolaadimuffinid, tekstuurilt on nad väga lähedased brownie'dele, (kuigi natuke rohkem küpsenud, sest tikk peab puhtaks jääma) see aga tähendab šokohoolikutele, et tegemist on eriti maitsva ampsuga. :)
olen 10a. ja tegin ka hummingbird bakery sokolaadimuffeneid esimene päev ei läinud hästi muffinitega,sest muffinid ei tahtnud kerkida,aga issi soovitas lisada söögi soodat et nad kerkiksid,ja lisasingi ka puuvilja tükke lisasin.JA SEE MUFFIN OLI IME HEA.
olen ka 10aastane ja hakkan neid tegema
Hummingbird Bakery šokolaadimuffinid
Hummingbird Bakery on kuulus pagariäri Londonis, mis müüb ameerika stiilis maiustusi. Siin on nende šokolaadimuffinite retsept.