Retseptide lisamisel palun järgida järgmiseid NAMI-NAMI reegleid:

Pille
Postitusi: 16228
Nami-Nami peakokk
2008-01-05 09:50:15
Siia võivad Nami-nami retseptikogu külastajad lisada oma lemmikretsepte. Retseptide lisamisel palun järgida järgmiseid NAMI-NAMI reegleid: Retseptid tuleb sisestada eesti keeles. Retsepte saavad lisada vaid registreerunud kasutajad. Retsepti lisamisega annate nõusoleku, et võime soovi korral retsepti Nami-Nami põhiandmebaasi ümber tõsta. NB! Nami-nami ei paku selle eest mingit kompensatsiooni. Nami-nami autorid võivad retsepti põhiandmebaasi tõstmisel muuta retsepti sõnastust ja kirjapilti, sh ka nime. Lisada ei tohi retsepte, mis on mõnest muust eestikeelsest online-retseptibaasist kopeeritud. Kui avastate lisatud retseptis vea, siis palun kirjutage aadressil info [at] nami-nami [punkt] ee ja me proovime vea parandada. Iga retsept peaks sisaldama järgmist informatsiooni: retsepti nimi, ained, valmistamine, allikas. Retsepti nimi: retsepti nimi kirjutage lahtrisse "Teema" Ained: soovitavalt meetermõõdustikus (st detsiliitrid, liitrid, grammid, sentimeetrid jms, mitte "klaas" või "pakk", mis eri kasutajatel ja tootjatel erinevad on.). Soovitavalt lisada iga uus aine uuele reale, siis on teistel lihtsam lugeda. Valmistamine: Kirjeldada roa valmistamise protsessi - mis järjekorras ja mis aineid segada, kui kaua keeta/hautada/küpsetada jne. Allikas: Kui vähegi võimalik, siis palun kirja panna, kust retsept pärit on (veebileht, kokaraamat, ajaleht, ajakiri, vanaema jne).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16228
Nami-Nami peakokk
2008-11-11 16:26:53
Mul selline ettepanek, et iga kasutaja võiks ma lemmikretseptid, retseptideed ja -katsetused panna eraldi teemasse - ? la "Kasutaja PILLE kokaraamat", "Kasutaja MANNi kokaraamat", "Kasutaja PROFA kokaraamat" jne jne. Siis oleks veidi selgem pilt ja parem süsteem. Lisaks annab see võimaluse igale kasutajale oma 'fännklubi' tekitamisele ja tekkimisele :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Oliivipuu
Postitusi: 144
Abikokk
2010-10-21 12:33:27
Tere, tublidele Nami-Namilastele ! Pakuksin määrderetsepti, mida võib laialdaselt kasutada (küpsiste,suvekõrvitsa või avokaado jne peale) Küüslaugu pasta Kõik mahud on avatud suurusjärguga, vastavalt maitsele ja võimalustele Pool kuivemat saia viilutatult ilma kõva koorikuta (lisaks võib kasutada kogu nädalase saiapuru koos seemnetega, mis koguneb), koorikust valmista riivsai. 1 dl kuuma, keedetud vett vala saiale ja hoia kinnises anumas pool tundi, ehk kuni sai imab niiskuse endasse).Vajadusel võib vee kogust suurendada vastavalt saia kuivusastmele ja hiljem vesi välja pigistada 2-3 küüslaugu küünt purustatult 2 peotäit kreeka pähkleid ehk mandleid(kooritult) purustatult 2 spl viinamarja veiniäädikat, seda kogust võib suurendada ja vähendada 0,5-1dl oliiviõli, mida võid suurendada või vähendada soola Vee, õli ja veiniäädika kogust võib iga inimene ise reguleerida vastavalt maitsele. Kui kõik kokku sega ja läbi sõtkuda, siis võib soovi korral lisaks mikseris läbi segada ja pastamaks muuta. Seda pastat pakutakse igas Kreeka kodus eelroana lisandiks kõikvõimalike soolaste suupistete peale panemiseks. Kokkuhoidlikud perenaised ei viska saiapurugi minema. Kindlat retsepti tegelikult mahtudega ei ole, sest igal perel on erinevad võimalused. Kordagi ei ole maitsnud kahte ühesugust pastat, kuigi ained on samad. vabandan, kui juba see retsept on teil olemas, kuid seni ei ole märganud ja mõtlesin, et noortel peredel oleks see kokkuhoiu suhtes vajalik maitsekogemus ja külmikus seisab see kogu nädala.
Oliivipuu
Postitusi: 144
Abikokk
2011-12-15 16:32:23
Kreeka uusaastakook 'Vaselopita' Sellele retseptile pakuksin tutvustamiseks, et see on oma nime saanud Kappadokiast pärit Püha Vasileose järgi. Vana kirjapilt oleks Basileios, kuna B muutus V-ks. Kui euroopas on Santa Claus, kes sai nime Püha Nikolaosilt ja Eestis on Jõuluvana, siis Kreekas on lastele kingituste jagaja Püha Vasileos, kelle auks ka see kook 1.jaanuaril.
kokapoiss
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2012-12-09 13:55:45
Tahaks Teiega jagada ühe suurepärase rosolje retsepti. Tegemine võtab aega aga tulemus on fantastiline. Selle luges raadios ette kunagi aastate eest Aigar Vahemetsa, kes isegi lugedes ei suutnud sülge neelata ja kuulda oli pidevalt neelatamist. See on tõeline pidupäeva rosolje. Suurepärane rosolje 7-8 keedetud kartlit 2-3 marineeritud kurki 1/4 tl riivitud muskaatpähklit 1-2 sl marineeritud kurgi vedelikku 400-500g veise või vasika liha kange sinep 200g marineeritud heeringafileed 1-2 marineeritud sibulat 2 keskmist hapumat õuna 2 keskmist keedetud peeti 1 sl mädarõigast 2 keedetud muna Kaste 200g hapukoort 100g majoneesi till suhkur mädarõigas magusam sinep I kartul hakkida ja peale raputada riivitud muskaatpähkel. Marineeritud kurk hakkida hästi väikesteks tükkideks ja panna kartulitele. Valada peale marineeritud kurgi vedelik ja jätta külmkappi seisma 6 tunniks. II Liha keeta, jahutada ja lõigata viiludeks ning määrida peale sinep ning hakkida väikesteks tükkideks. Valada kartulitele ja lasta seista veel 6 tundi külmkapis. III marineeritud heeringafilee, sibul, õun, peet,muna hakkid ja lisada peale 12 tunni möödumist kartuli,kurgi ja lihale. Lisada ka mädarõigas. Kaste segada ning valada salatile. Kõik segada ja lasta seista vähemalt 12 tundi. See on juba mitmed aastad minu pere ja kõikide külaliste lemmik. Isegi neil, kes varem rosoljet ei söönud, paluvad mul jätkuvalt seda valmistada. Proovige ja te ei kahetse.
kristella
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2013-04-03 19:17:37
Jagaksin tervisliku õhukese põhjaga pizza retsepti, mille põhi on pärmi- ja munavaba. Kes pole harjunud täistera nisujahuga võib selle asendada tavalise nisujahuga. Pizza tuleb õhuke, äärtest kergelt küpsiselaadne, seega soovitan katta võimalikult palju pinnast. Retsept on mugandatud Easy No-Yeast Thin Pizza Crust food.com retseptist. Põhi: 3 dl täistera nisujahu, soovi korral tavaline jahu v. kahe segu 1 tl küpsetuspulbrit 1/2 tl soola 1 dl piima 2 sl oliiviõli Kate: 2 peotäit beebi v. tavalist spinatit 1 peotäis värsket basiilikut 1 tomat v. kirsstomateid 4 viilu läbikasvanud peekonit 1 tl kuivatatud oreganot 1-2 dl parmesani juustu oliiviõli Pizza kate võib alternatiivselt valmistada vastavalt sellele, mida hetkel saadaval on Soovikorral lisada küpsemise lõpul toores muna pizza keskele,. Kausis segada jahu, sool ja küpsetuspulber, lisada piim ja oliiviõli segada kuni moodustub taignapall. Eelkuumutada ahi 200C. Sõtkuda tainast kergelt jahusel laual 10 minutit, rullida võimalikult õhukeseks kettaks, antud kogustest valmib 2 pizzat, ja enne ahju panemist torgata kahvliga augud taignasse, et vältida taigna 'mullitamist'. Küpsetada eelkuumutatud ahjus 5 minutit kuni on näha, et servad hakkavad pruunistuma ja kergelt kuivama. Samal ajal hakkida spinat 1cm ribadeks, va'rske basiilik peeneks, tomat viiludeks, riivida parmesan peeneaugulise riiviga, rebida peekon pikki fileed 1cm laiusteks ribadeks. Võtta pizzapõhi ahjust välja, katta spinati, basiiliku ja tomatiga ning oreganoga, mille peale laotada ribastatud peekon ja katta parmesaniga. Küpsetada kuni juust on sulanud ja peekon kergelt pruunistunud. Serveerida kuumalt, peale niristada chilli oliiviõli teravuse andmiseks v. extra virgin oliiviõli või muud maitsestatud oliiviõli, mis muudab pizza mahlasemaks kuna retseptis ei kasutata tomatikastet. vv

Postitusi: 0
Kokaõpilane
2017-08-07 20:56:15
[KUSTUTATUD]

Postitusi: 0
Kokaõpilane
2017-08-13 20:30:15
[KUSTUTATUD]