Restoran FARM, Vanalinn, Tallinn

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-02-13 11:29:00
[b]PRESSITEADE 04.02.2015 Tippkokk Dmitri Rooz tõlgendab Eesti kööki uues restoranis FARM[/b] Tallinnas Müürivahe tänaval avati uus Eesti kööki pakkuv restoran FARM. FARM’i menüü on tunnustatud tippkoka Dmitri Roozi nägemus kaasaegsest Eesti köögist, mille keskmes on kodumaiste talutootjate värske kvaliteetne tooraine. Pakutavate toitude retseptid ja serveerimise esteetika on loodud koostöös peakokk Mihkel Kalbusega. „Eesti köök tähendab minu jaoks siin ja praegu meie maaltpärit ja armastusega kasvatatud kvaliteetsest toorainest tehtud hea maitsega toitu. Me valmistame ja serveerime oma road kaasaegsel viisil, lisades traditsioonilistele maitsetele uusi loomingulisi nüansse. Meie toit on väga maitsev, heas mõttes lihtne ning ilus,“ kommenteeris FARM –i ideoloogiat Dmitri Rooz. „Neile, kes otsivad siiski midagi iidset ja väga algupärast, oleme lisanud menüüsse ka seajalad, siiski uues võtmes,“ lisas ta. Restorani südames asub ainulaadne klaasseintega köök, mis võimaldab külastajatel toitude valmimist vaadata. FARM’i toidud valmivad nii palju kui võimalik eestimaisest toorainest. Peamised koostööpartnerid, kellelt toorainet varutakse on Kopra, Konju, Kaarli, Kõldu ja Märjamaa talutootjad. Tänu neile valmivad FARM ’i köögis ehe kodujuust ja sõir, küpseb kanepiseemnetega rukkileib, külmas on oma jäätised, pannil alati hõrk talleliha ja potis kodumaised köögiviljad. Menüüsse lisatakse hooajati taludes värskelt küpsenud saadustest kohapeal valmistatud tooteid nagu moosid, marineeritud hoidised, liköörid. FARM ostab kokku spetsiaalselt neile korjatud maitsetaimi, seeni ning marju töökatelt Eesti inimestelt. FARM’is pakutakse kolme sorti oma õlut: Märzen, Pilsner ja Dunkles. Ainulaadsed on kohapeal valmistatavad astelpaju ja rabarberi limonaadid. Kohv valmistatakse just FARM – i tarbeks loodud eksklusiivsest röstist. Interjööri luues on eesmärgiks võetud autentne kodanliku aja jõuka Eesti talu atmosfäär, mis toetab visiooni väärikast toidust ning aitab luua selle nautimiseks sobiva keskkonna. Dmitri Rooz on esindanud Eestit Bocused’Ori 2010. aasta Euroopa eelvoorus, GlobalChefChallenge’i Põhja-Euroopa finaalis 2007. ja 2009. aastal ning võitnud kokandusvõistlused Riga OpenCulinaryCup 2009 ja 2009. aasta Balti riikide peakokkade võistluse Peterburis. International Krem­linCulinaryCupi võistlusel 2006. aastal jagas ta II ja III kohta. Mihkel Kalbus on tulnud Eesti Peakokkade Ühenduse kokkade konkursil Aasta kokk 2010 kolmandale kohale. FARM kuulub kontserni koos restoranidega BeerHouse ja Korsaar. Avamisega tegeleva meeskonna kogemus ja professionaalsus võimaldab kohe tegevuse alguses kehtestada kindlad kvaliteedistandardid ja hoida neid stabiilsel tasemel ka tulevikus Restoran FARM on avatud pühapäevast neljapäevani 12.00 – 24.00 ning reedel ja laupäeval 12.00 – 02.00. Kohti on restoranis 120 inimesele. Aadress: Müürivahe 27B, Tallinn (Viru ja Müürivahe tänava ristis) Broneerimine tel: +372 517 3261 info@restaurant.farm ]www.restaurant.farm FB: https://www.facebook.com/farmrestoran Instagram: #farmresto

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-02-22 22:53:39
Postimehes kirjutas Britt Rosen: Maitseb nagu talus (Arter, 14.2.2015)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2015-03-13 21:50:47
Käisin eile õhtul FARMis söömas. Koht on vahvalt dekoreeritud! Meie seltskonda topised ära küll ei hirmutanud, aga taimetoitlastele sinna jalga tõsta ei soovita ;) Söök oli tõeliselt ilusasti serveeritud ning maitsev. Kõrvitsasupi kõrval oli hunnik krõbedaid seemneid, mida sai ise supile lisaks puistada. Siia kõrvaline tillikaste võiks aga mõnes paremas topsis olla, sest kuigi klaaspudel oli ilus, jäi umbes kolmandik kastmest sinna sisse, ning isegi noaga ei saanud seda sealt välja. Sea kaelakarbonaad olevat kahjuks mage olnud (inimene, kes tavaliselt soola ei lisa, pidi mitmel koral veskit oma taldriku kohal keerama). Beseemagustoidu juures olevat kreemi kiideti ka taevani. Majavein oli ilusa hinna ning täitsa hea maitsega, oleks isegi rohkem tellinud, kui ettekandjal vahel meie lauda ka asja oleks olnud.. Plussid: Mantlid läksid sissepääsu juures numbri eest garderoobi; mõnus krõmpsuv kanepiseemnetega majaleib; vahva sisustus; võimalus kööki kiigata; maitsev söök. Miinused: Serveerimine võiks olla läbimõeldub; ettekandjat pidime väga kaua ootama ja ka meie tellimuste täitmisega läks liiga kaua aega; üks inimene liitus hiljem (olime seda ka ettekandjale maininud), kui meie olime juba tellinud, ning kui 20 minutit ei olnud keegi temalt midagi küsinud / pakkunud, pidime ise teenindajat otsima minema.. Nii et potensiaali on, aga süsteemi sissetöötamiseks tundub, et läheb veel veidi aega!

Jazzino. teen. naudin.