Fre Abikokk 2014-05-01 00:06:02 |
Käisin peamiselt nami-namist inspiratsiooni saanuna siis minagi PepeKala poes (kas see kirjutatakse kokku või lahku???). Kuna Viimsi jääb ikka väga kaugele, olen üritanud külastada Tammsaare tee poodi. Olen katsetanud kahel korral, aga mitte kummalgi korral pole mitte midagi ostnud. Pood on alati inimtühi ja kalad letis paremal juhul kuivanud moega, no ei tõuse käsi isegi tavalist igavat punast kala ostma. Lisaks on sisenejast (ja väljujast!!!) märku andev ukse piu-piu reguleeritud nii, et heli üürgab nonstop terve aja mis inimene leti ees kalu vaatab. Äärmiselt närvesööv. Kas see Pepe Kala soovitus käib rangelt Viimsi poe kohta või on mul mingi tajuhäire, mis ei luba nimetatud kaubandusasutust adekvaatselt interpreteerida? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-01 02:07:54 |
fre, ma pole kunagi seal poes käinud. Nende kalalett Viimsi Taluturul (laupäeviti, samal ajal on ka lett vist Kalaturul kesklinnas) on aga k?ll väga korralik ja uus kalalett Viimsi Marketis (7 päeva nädalas) samuti viisakas :( | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-17 15:31:44 |
Fre, vaid väike osa nende tänasest kalavalikust Viimsi Taluturul: Ma ostsin kotitäie värskeid rannakarpe (6.90 vist), 6 värsket kuld-merikokre ("dorada") ja ca 20 cm kuumsuitsulõhet (luude-nahaga, mitte fileed). Oli kõiksugu värsket ja suitsutatud kala, ainult terveid räimi polnud ja rannakarpe. | |
Fre Abikokk 2014-05-19 18:24:59 |
Ooo, vinge. Ma vahepeal benchmarkisin oma Mustamäe Pepekala muljet ühe tuttavaga ja ta kinnitas ka et läks huviga kohale ja lahkus pettunult. | |
Vernanda Abikokk 2014-06-07 16:57:37 |
ma käin kogu aeg Tammsaares. nendel on letis näidised peamiselt, siis suurest külmast tuuakse, kui midagi küsid. nende soolaheeringas on väga hea. ja ma olen mitu pidu üle elanud kuumsuitsuforelliga. külmsuitsulähe on ka hea. need kuumsuitsud on kõik kusagil taga suures külmas, ilmselt küsima peab. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-06-07 17:50:14 |
Tänane saak Viimsi turul: ilus värske tursk (terve kala), kilo kauneid koorimata krevette (oli nii värskeid kui ka keedetud), neli kaunist tuulehaugi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-06-07 17:52:15 |
Tsiteerin viimast "Viimsi Teatajat", kus žurnalist Meeli Müüripeal raporteerib Viimsi Kalapäevalt: Kõige pikema kalaletiga oli kohal OÜ Pepekala, kastides jäätükkide vahel tursk, haug, linast, vikerforell, lõhe, koha, huntahven; fileena lisaks nimetatuile veel lest ja tuunikala kuldmerikoger jt; kuivatatult särg, tint ja lest; suitsutatult tursk, skumbria, tuur, tuulehaug, heik,... kalu täiendasid krevetid, sinimerekarbid ja austrid. | |
Fre Abikokk 2014-06-11 01:49:02 |
Vernanda:
Jestas, Vernanda, näidised... Maituld selle pealegi. Pangu siis juba mulaažid, saab esteetilisem. ma käin kogu aeg Tammsaares. nendel on letis näidised peamiselt, siis suurest külmast tuuakse, kui midagi küsid. nende soolaheeringas on väga hea. ja ma olen mitu pidu üle elanud kuumsuitsuforelliga. külmsuitsulähe on ka hea. need kuumsuitsud on kõik kusagil taga suures külmas, ilmselt küsima peab. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-08-02 14:04:16 |
Täna ostsin PepeKala letist Viimsi taluturul nt k/s jõeahvenat ning värsket puhastatud Soome rääbist: | |