Pille Nami-Nami peakokk 2013-07-05 14:34:03 |
[b]PRESSITEADE 5.7.2013 Ööbiku Gastronoomiatalu avas POP-UP restorani[/b] Raplamaal, Kuimetsa külas tegutsev Ööbiku talu avas POP-UP restorani, mis pakub peamiselt kohalike talunike saadustest ja metsaandidest valminud 5-käigulisi õhtusööke. „Inimestel on üha suurem huvi kohalike puhaste maitsete vastu ning maaelu on taas tõusvaks trendiks muutunud. Pikad suveõhtud sobivad hästi just väikeseks väljasõiduks maale, nautimaks head toitu ja maaelu rahulikkust,“ sõnas Ööbiku talu perenaine Kertu Lukas. „Lähtume menüü tegemisel sellest, mida loodus meile parasjagu annab ning tahame oma kliendid unustatud väärtuste juurde tagasi tuua,“ ütles Ööbiku talu peremees Ants Uustalu. 5-käigulisi õhtusööke pakutake Ööbiku talus kolmapäevast-laupäevani kell 19:00. Pühapäeval võivad külalised nautida samas formaadis hilist lõunasööki kell 15:00. Ühel õhtul võetakse vastu kuni 20 külalist, vajalik on eelnev kohtade broneerimine. Õhtusöögi pearoog valmib enamasti maa-aluses ahjus küpsetatuna. Ööbiku talu asub Tallinnast 50min autosõidu kaugusel. Ööbiku talu veavad Ants Uustalu ja Kertu Lukas. Ants Uustalu on töötanud erinevates Londoni ja Eesti restoranides, Soome Suursaatkonnas, teinud koostööd mitmete toidu- ja elustiiliväljaannetega ning juhtinud saadet Põllult Patta. Ants on Eesti Peakokkade Liidu liige ning Eesti Kulinaaria Instituudi akadeemik. Kertu Lukas on olnud toiduajakirja KÖÖK peatoimetaja, töötanud projektijuhina, on omandanud kondiitri kutse ning kuulub Eesti Sommeljeede Liidu liikmete hulka. Lisainfo: www.ööbiku.ee Kertu Lukas Ööbiku Gastronoomiatalu perenaine/kondiiter 56212454 kertu@oobiku.ee Ants Uustalu Ööbiku Gastronoomiatalu peremees/peakokk 56935515 ants@oobiku.ee Fotod: Katrin Press (www.harilik.ee) | |
ÕunaIiris Kokaõpilane 2013-08-01 11:53:22 |
Külastasin Ööbiku Gastronooniatalu 31.07. Väga teismoodi elamus. :) Juhendid kohalesõiduks on kodulehel väga head, aga ma panin ikka mööda. Koht on tõesti väga väike ja tee ääres ühtegi silti pole. Kuna olime esimesed, siis ei olnud ka ühtegi autot pilku köitmas. Saabumisel saad kohe perenaise ja peremehega tuttavaks, mis loob sellise isikliku vahetu suhtlemise tunde. Sõltuvalt saabumise ajast saab kas kohe või pärast, söögikordade vahel, sigu vaatama minna. Õnneks on need kenad kõhnad jooksuhimulised (mets)loomakesed, mis ei loo illusiooni paksust pekisest magavast seast, "millest liha tuleb". Söögid-joogid on väga maitsvad ning öko-, bio-, mahe- ja teisi selliseid liiteid kandvad. Nagu Ants Uustalu ise ütleb, võib sellesse uskuda või mitte, aga nende jaoks on oluline, et tooraine on kohalik, väikestelt tegijatelt ja maitsev. Korraliku sissejuhatuse saavad kõik söögid ja joogid ning käikude vahel räägitakse ka inimestest ning restorani(maja) minevikust ja tulevikuplaanidest. Kõnes ja olekus on tunda eestlaslikku vaoshoitust ja häbelikkust, samas ka justkui vanemlikku uhkust. Nalja saab ka. "Ärge arvake, et see on mingi kunstiline plätserdus. See on sinep," kirjeldab peakokk pintslilöögina mõjuvat laiku praetaldrikul. Ja nõud! Söögiriistad on sellised, mida tavalises restoranis ei kohta. Loodad siis vanale reeglile, et väljast sissepoole kasutatakse. Aga kui naabril on teises järjekorras ja teised asjad (söögid on kõigil samad)... No aga ega seepärast ükski söök söömata jää! Kaks pool tundi kaovad kiirelt ja see on hästi veedetud aeg. Õhtusöögi hind ning restorani asukoht teevad selle lihtsalt õhtusöögi jaoks päris kulukaks. Samas on kohad pikalt broneeritud ning mõnel õhtul 18-le kohale 50 tahtjat. Minul vedas, sain eelmisel päeval loobuja kohad just siis, kui mulle sobis. Kui rahakott lubab, siis tasub kindlasti minna ja nautida! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-08-01 12:57:59 |
Me käisime poolteist nädalat varem, 21. juulil seal hilist lõunasööki nautimas. Ma ise Raplamaa "juurtega" (sh elab päris palju sugulasi Kaiu kandis, mis on Kuimetsale üsna lähedal), nii et olin väga põnevil. Me olime üsna suure seltskonnaga - neli paari + lapsed (1+2+1+3, kuigi kaks polnud söögiealised). Lisaks meie rühmale oli veel kaks neljast laudkonda. Jäime väga rahule, nii söögi, sõbraliku teenindusega kui ka atmosfääriga. Lastele pakkusid eriti suurt rõõmu nii heinapallidel hullamine kui ka veidi kodustatud metsanotsudega tutvumine. (Foto: Liina Vahter) Toidust: Hea või: Esimene käik - väike kartulirösti suitsukala-mädarõikakreemi ning idandatud päevalilleseemnetega: (Foto: Liina Vahter) Eelroaks metssea sisefilee, marineeritud tikrid, metssealihast "rillette": (Foto: Liina Vahter) Põhiroaks Liivimaa Lihaveise kirvetükk, kukeseene-köögiviljalisand: (Foto: Liina Vahter) Magustoiduks väikesed pannkoogid kohalikust hapukoorest tehtud jäätisega ning metsamarjadega: (Foto: Liina Vahter) Magus amps kohvi kõrvale: (Foto: Liina Vahter) Isiklikult ei oskagi ühtegi käiku eriliselt välja tuua, meeldisid kõik. Muide, ka neljane tütar sõi KÕIK road ära, sh kaks esimest käiku (enda ja venna oma). Üks lihatükk jäi alles, aga see-eest sain mina vaid ühe kukeseenekese, sest ülejäänud pidin tütre taldrikusse tõstma tema nõudmisel. Lastega einestamise rõõmud :D Minu arust oli menüü hind igati õigustatud (33 eurot), veinid olid üsna kallid, aga seda on nad vist kõikjal. Me laudkond tellis alustuseks Prosecco't ja põhiroa kõrvale joodi seda Hispaania punaveini: (Foto: Liina Vahter) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-10-18 13:39:39 |
NB! Kertu Lukas tegutseb nüüd Tartus, kus tal on uus väike kondiitriäri SUHKRUINGEL! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-10-18 13:58:42 |
Ööbiku gastronoomiatalul on ka uudiseid: Selle nädalavahetusel avab Ööbiku sügis-talvise hooaja. Menüü märksõnadeks on põder, kala,kõrvits,küüslauk, kitsepiim,õun, ploom, mesi. [b][/b] Vajalik on eelnev broneering tel 56 935 515 [b][/b] Tere tulemast! | |