Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-16 12:43:24 |
Ma avastasin, et eraldi foorumiteemana polegi ja kuna tahtsin viidata Tiguteegi blogist leitud tsepeliini-postitusele, siis tuli teema tekitada. Nami-Nami retseptikogus on Leedu retseptid siin. |
|
Profa Abikokk 2013-02-23 21:47:26 |
Tsepeliine oskan teha küll. Väga tore toit on neil veel Trakai kandis kunagi elanud väikese rahvakillu karajeemide (kohalik vürst tõi nad sõjast kaasa ihukaitsjatena, siiamaani on sealkandis väga ebaleedupärase näo ja kehaehitusega inimesi näha, need on karajeemide järeltulijd) rahvustoit, lihapirukad, ehk siis kibinai. Märksõnadeks muretaigen, hakitud liha, mitte hakkliha, soovitavalt lammas. http://www.youtube.com/watch?v=mcs4UH0XlvsSuvel muidugi külm borš. |
|
Idast Kokaõpilane 2015-01-23 13:28:36 |
Siit saab lugeda Leedu köögi ajakirja Clouds inglise keeles, sisaldab pilte ja retsepte. http://issuu.com/debesys | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-02-16 18:39:28 |
Guugeldasin Leedu kohta veidi ja märkasin, et meilgi müüakse ühte kuulsat ürdilikööri. Kui keegi tahab väga leedulikku pidu teha, võib teadmiseks võtta ;) "Leedu aegade hämarusest pärinevate retseptide järgi valmistatud traditsioonilised ürdiliköörid pakuvad jahedal ajal kosutust ja põnevaid maitsenüansse! Herba Devynia Bitter – likööri retsept pärineb aegade hämarusest, usutakse, et lausa Leedu suurvürst Vytautase aegadest. 20. sajandil andsid alkoholitootja Stumbase asjatundjad esivanemate retseptile uue elu. Bitterit Herba Devynia toodetakse iidsete traditsioonide kohaselt teraviljast valmistatud parima kvaliteediga etüülalkoholist, joogiveest ja tinktuuridest, mida valmistatakse eritehnoloogia abil 27 taime õitest, lehtedest, viljadest ja juurtest. Likööri alkoholisisaldus on 40% vol. Herba Devynia Herb & Citrus – tegemist on perekonna värskeima liikmega. Magusa tsitrusemaitsega joogil on ahvatlevalt võrgutav värv. Likööri soovitatakse serveerida jääkuubikutega ja see sobib suurepäraselt segatuna apelsinimahlaga. Likööri alkoholisisaldus on 35% vol. Herba Devynia Original – likööri mõrkjasmagusat mekki hindavad eelkõige need, kes peavad lugu nii traditsioonidest kui ka uuendustest. Likööri valmistamiseks kasutatakse enam kui 27 loodusliku päritoluga koostisainet. Sidruni- ja apelsinikoor ning vanilli- ja sidruniessents annavad liköörile iseloomuliku maitse. Kaneel, nelk, piiniaseemned, rosinad, metsik roos, ploom ja kohv loovad tõeliselt omapärase maitsekoosluse. Viimase lihvi annavad joogile Prantsuse konjak ja naturaalne mesi. Liköör sobib serveerimiseks nii napsiklaasidest, jääkuubikute ja sidruniviiluga kui ka kokteilides segatuna tooniku või muude mittealkohoolsete jookidega. Likööri alkoholisisaldus on 35% vol." Allikas: MV Eesti (maaletooja) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2015-02-16 19:00:33 |
Leedukate kuulus puukujuline vardakook šakotis e. raguolis e. Bamkuchenas (Lääne-Leedus) - siin veidi lugemist (ingl. k). See koht teeb eriti uhkeid versioone: Allikas: Romnesa |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2015-02-16 19:02:44 |
Hotellis "Meriton" oli tunamullu Leedu köögi päevad: Väike nimekiri Leedu toidunädalal pakutud roogadest: Kepta duona – küüslauguleivad Įdaryti pomidorai – tomatid erinevate täidistega Šaltibarščiai – külm borš värske sibulaga Balandėliai – kapsarullid Blynai - kartulipannkoogid Troškinti rauginti kopūstai – kapsahautis Pyragas su aguonomis – mooniseemne kook |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2015-02-16 23:10:33 |
Kui keegi šokohoolik Leetu satub, siis Ida-Leedus, väikeses Parapijoniskes'i linnas, tegutseb juba päris mitu aastat üks väga hinnatud šokolaadimeister, Domantas Užpalis, kes teeb ohtrate auhindadega pärjatud šokolaade, nn bean to bar. Chocolate Naive Eestis ei müüda, Leetu pole ise veel sattunud ostma, aga juba ammu plaanin. Loe ka: 2011. a. intervjuu Chocolate & Zucchini blogis A young Lithuanian opens up ice cream and chocolate business in the countryside @ Lietuva.lt |
|
OlgaKa Abikokk 2015-07-02 12:16:05 |
Minu jaoks on külma peedisupi söömine üks kohustuslikest suvistest tegevustest: Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök |
|