Kirjastus MENU kokaraamatud

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-09-01 16:35:03
TERVENDAV KOKARAAMAT. Ravimtaimedega toidud Karepa Ravimtaimeaia perenaise Katrin Luke kokaraamat julgustab kõiki, kes soovivad ise teha ning kasutada meie metsa- ja aiaande. Peaaegu igal toidul, välja arvatud rafineeritud ja tööstuslik toit, on raviomadused ning iga köögivili või mari on ravimtaim. 168 lk, pehmed kaaned

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-09-04 13:12:09
HEIDI VIHMA "SÖÖGISEENED JA SEENESÖÖGID KUKESEENEST SUURE SIRMIKUNI: Eesti parimad söögiseened koos retseptidega" Meie kõige tavalisemad ja enamsöödavad seened on kokku sobitatud just neile kõige paremini sobivate retseptidega – puravikele puravikuretseptid, riisikatele riisikaretseptid jne. Juttu on ka seente kasvukohtadest ja –ajast ning sarnastest ohtlikest liikidest. Vaata ka kirjastuse lehekülge.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-09-18 12:32:20
Korilase aastaring Autor: Katrin Luke Formaat: 150×215 mm Maht: 288 lk, pehmed lakkadega kaaned Hind kirjastusest: 15.90 € Leidub tublisid inimesi, kes vaatamata moesuundadele kasvatavad oma köögivilja ise, samuti korjavad teetaimi ja varuvad keldrisse seened-marjad. Niisuguseid inimesi tuleb aina juurde. Järjest rohkem noori kolib maale, et elada loomulikku elu. Samuti tekib aina juurde restorane, kus valmistatakse toite kohalikust hooajakaubast. Oma korjatu-kuivatatu-valmistatu on ikka parim. Pealegi on siis täpselt teada, millest see on tehtud. Suurtootmises kasutatakse nii palju lisaaineid, et inimesel peab olema teaduskraad ja pes kaasas luup, kui ta soovib selle virvarri seest normaalset toitu leida. See raamat on julgustuseks neile, kes peavad lugu loodusandidest, hoolivad oma tervisest ja keskkonnast ning soovivad ise oma toidulauale ja ravimkappi taimi varuda. Raamatu autor on Karepa ürdiaia perenaine Katrin Luke.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-11-01 15:58:17
KIRSS TORDIL Köögihaldjas Sandra Veeremaa armastab segada midagi täiesti ootamatut millegi täiesti tavapärasega. Suursuguseid ja ülekuhjatud torte tasakaalustavad üllatavalt hästi omavahel põimuvad maitsed. Iga retsept peidab endas pisikest kiiksu, mis on äärmiselt vajalik, sest meie köögiharjumused on pärandunud perekondadelt järgmistele juba väga pikka aega. Vajame midagi, mis muudaks küpsetamise taas ettearvamatuks. Pildid tegi Marju Randmer-Ellis (Tassike.ee)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-12-05 01:04:48
[b]Pitsilise köögi lõunad. Granaatõunad ja pipraterad Autor: MARU Fotod: Siim Vahur[/b] 88 lk Hind kirjastusest ostes: 12 eurot Köögikunstnik Maru on koostanud erilise kokaraamatu just talveks ja jõuludeks. Talviselt karges ja kaunis kokraamatus on 40 retspeti, mis jagunevad järgmistesse alapeatükkidesse: talvesupid, talvised salatid, ahjuampsud, talvehõrk, talveküpsised, talvekülm, talvine sahver, talveilu, magus argihõrk. Miks mitte katta just tänavu teistmoodi jõululaud ja pakkuda näiteks verivorste kartulitainas?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2014-01-17 13:32:54
Pille:
HEIDI VIHMA "SÖÖGISEENED JA SEENESÖÖGID KUKESEENEST SUURE SIRMIKUNI: Eesti parimad söögiseened koos retseptidega" Meie kõige tavalisemad ja enamsöödavad seened on kokku sobitatud just neile kõige paremini sobivate retseptidega – puravikele puravikuretseptid, riisikatele riisikaretseptid jne. Juttu on ka seente kasvukohtadest ja –ajast ning sarnastest ohtlikest liikidest. Vaata ka kirjastuse lehekülge.
Laenutasin selle "Söögiseened ja seenesöögid". Raamatu koostaja on ilmselgelt palju uurinud erinevaid retsepte, aga isiklik panus vist retseptide väljatöötamisel väiksemat sorti. Palju klassikalisi retsepte, mis suunatud pigem algajale/seenevsöögivõhikule. Nagu näiteks pastakaste seentega, seenesoust, seenepirukas, praetud seened, sirmikušnitsel jne. Enamus on kõik teada-tuntud vanakooli kraam. On ka mõned uuemad, Aasiast inspireeritud retseptid, aga ka need ei üllatanud mind. Paber oli kollane ja fotod keskpärased. Jutu seas oli ka ohutusest juttu ja et millise liigiga on sarnane või mitte, siis minu meelest oli liiga tihti kirjas, et pole ühegi söögikõlbmatu seenega sarnane. Kui raamat suunatud algajatele, siis peaks arvestama, et ka nende seente tundmise tase on vastav.

Zap*

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-08-17 13:23:30
SAHVER. KÜLMUTAMINE, KUIVATAMINE, PASTÖRISEERIMINE … AGE VIIMSALU Treppoja Sahvri perenaine on kokku kogunud pea 60 lemmik hoidisteretsepti. Raamatust leiab nii pikaajaliseks säilitamiseks mõeldud hoidiseid, kuid ka neid, mille võib nädalavahetusel valmis teha ja siis paari nädala jooksul ära tarbida. Nii on perenaise elu argiõhtul kergem ning maitsev ja tervislik toit pere jaoks kogu aeg laual. Lisaks on raamatus ka 15 toiduretsepti, mida antud hoidistest valmistada ning palju ideid ja nippe, kuidas ja kus hoidiseid kasutada. 168 lk Menu Kirjastus 2014

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-09-04 19:03:43
NADJA ŠOKOLAADIKOOGID Nadežda Kaarma Koogivõlur Nadežda Kaarma sulest on varem ilmunud: “Nadja koogid”, “Nadja koogid 2”, “Nadja väike koogiabi” ja “Nadja Viinis. Koogid ja elamused”. Šokolaadikookide raamatu kohta ütleb autor: “ Mulle meeldib teha erinevaid kooke, aga ikka ja jälle tõden, et just šokolaadikoogid kukuvad kõige maitsvamad välja!” NB! Mul on KOLM eksemplari Nami-Nami lugejate jaoks. Kõik lähevad loosimisele šokolaadikookide teemas.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-09-04 19:57:30
KIIRED SUUPISTED Maire Suitsu Milliseid toite pakkuda siis, kui külalised on 30 minuti pärast ukse taga? Valik kiiresti valmivaid roogasid, mida võib panna nii pidulauale kui ka pakkuda igapäevasele toidulauale.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-09-09 19:38:47
SÖÖGIVAHETUND. KOOLIKOKKADELT KODUKÖÖKI Autorid: HELE-MAI ALAMAA, EVELIN ILVES, TUULI MATHISEN Raamat “Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki” pakub üle saja retsepti Eesti armastatud koolikokkadelt. Presidendiproua Evelin Ilves ja fotograaf Hele-Mai Alamaa tegid kahe aastaga tiiru peale Eesti koolidele. Istusid lastega laua taga ja maitsesid roogi. Uurisid õpilastelt lemmiktoite ja kokkadelt nippe. Kui ikka lapsed õhkasid: “Tahaks kodus süüa sama hästi kui koolis!”, oli selge, et koolikokk oli oma tööd südamega teinud. Tunnustamaks osavate koolikokkade tööd, ongi siia raamatusse koondatud parimad koolitoidud, mida võiks kodus järele teha. Koolikokkade loomingu on kodukööki sobivaks timminud hobikokk ja toidublogi pidaja Tuuli Mathisen. 196 lk

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 >