|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-01 10:21:03 |
Ajakiri TIIU alustas ilmumist mullu sügisel ning selle kokanduslehekülgi toimetab Mari-Liis. Väga head leheküljed on, soovitan väga. Ajakiri ise on mõeldud veidi vanematele daamidele (ma nüüd vaatan oma 38-aastase mätta otsast, eks :)), aga alati saab pärast ju emale edasi anda :) Aprillis 2012 Urvapuder Reet Linna lihavõttekook Koksitud pühademunadest saab maitsva lõunasöögi Šoti munad Kala poola kastmes Kilutäidisega munad Mimoosisalat tuunikalaga Munad tomatikastmes Kohupiim - mis küpsetamiseks? mis magustoiduks? mis pashaks? Pasja Täna õhtuks ... homme lõunaks Suitsulõhepasta Spagetipesad Klassikat laiast maailmast Kiievi kotlet Mida teha lõppudega? Munavalged - šokolaadipõsega kookosküpsised Basiilik - pesto Kuivatatud puuviljad - krõbe müsli | |
|
Vernanda Abikokk 2012-05-01 12:39:23 |
jaa, mina tellisin Tiiu ka Mari-Liisi pärast, oma emale. aga ise loen ka. | |
Ilse
Abikokk 2012-05-01 12:47:57 |
Vernanda:
Sama siin:) Mul ema loeb "kapsaks" Ja siis toob mulle, niiet saan Mari-Liisi retseptisoovitused väikee hilinemisega. Ja kiidan neid väga.
jaa, mina tellisin Tiiu ka Mari-Liisi pärast, oma emale. aga ise loen ka. |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-01 14:44:45 |
Mais 2012 Emadepäev - šokolaadi-küpsisekook emale Hendrik Toompere ahjukana Esimene värske saak - rabarber Rabarbrikook kondenspiima ja toorjuustuga Imelihtsad rabarbrisaiakesed Rabarbri-ingverijook Rabarbrikrõbedik Väikese vürtsiga rabarbrimoos Kooretarretis rabarbri-maasikakompotiga Juustused naadisarved Täna õhtuks ... homme lõunaks Panniroog kana, riisi ja köögiviljadega Kanasupp riisi ja köögiviljadega Klassikat laiast maailmast Caesari salat Mida teha lõppudega Kaerajahu - muffinid Ingverijuur - suhkrustatud ingver Külmutatud rohelised herned - hernepüreesupp | |
Mari-Liis
Abikokk 2012-05-31 22:22:19 |
Tänud Pillele teema avamise eest:) Võtan teatepulga üle, Tiiu juuninumber just ilmus ja köögikülgedele pääsesid need toidud: Jaanipäev: moodsad mulgi korbid Grillisuvi on hoos! Värvilised sealihavardad kuskussiga Ajalehes grillitud kala Grillitud köögiviljad halloumiga Täidetud ja grillitud portobellod Kana-quesadillad Kodutehtud jäätis Täna õhtuks...homme lõunaks Lõhe tomatitega oblikakastmes Lõhe-kartulikotletid Klaasikat laiast maailmast Minestrone Mida teha lõppudega? Konservmais-praetud maisikoogikesteks Manna-koogiks (manna-apelsinikook) Tortiljad-pitsaks (tortiljapitsa singi ja köögiviljadega) | |
Mari-Liis
Abikokk 2012-06-30 12:31:15 |
Juulikuu Tiiu on trükikojast väljas! Köögikülgedel siis seekord sellised teemad:
Tähtpäevaks valisime 4. juuli, USA iseseisvuspäeva:
Täisteraburger kalkunihakklihast pihviga ja coleslaw
Põhiloo kangelane on loomulikult maasikas:
Salat sinihallitusjuustust, maasikatest ja aprikoosidest
Maasika-jäätisekokteil
Maasikasorbett
Maasikasaiad ricotta, basiiliku ja balsamicoga
Piparmündiga marineeritud maasikad vanillikastmes
Kohupiima-purukook maasikatega
Kukeseene-tomatipirukas kahe juustuga
Täna õhtuks...homme lõunaks
Sellerikana sinepiste värskete kartulite ja aedoasalatiga
Kanasalat aedubade ja värske kartuliga
Klassikat laiast maailmast
Okroška
Mida teha lõppudega?
Tühjakspigistatud sidrunikoorte kasutamise nippe
Basiilik-Insalata caprese
Varsseller- dipivaagnale ja grillile
|
|
Mari-Liis
Abikokk 2012-07-28 20:25:17 |
Augustikuises Tiius:
Rukkimaarjapäevaks (15. august) : Riivleivamagustoit kohupiimakreemi ja suvemarjadega
Pistame tomati purki!
5 tomatihoidist:
Ahjukuivatatud tomatid küüslauguga
Tomati-sibulahoidis õuntega
Tomatid tarrendis
Köögiviljasalat (tomatitest, suvikõrvitsatest, paprikast, tšillist, sibulast ja küüslaugust)
Kodune ketšup
Test: vanilli-koorejäätised
Kuu kook : krõbeda kattega mustikamuffinid
Täna õhtuks...homme lõunaks
Kukeseente ja singiga täidetud suvikõrvits
Kukeseene-suvikõrvitsapannkoogid
Klassikat laiast maailmast
Kreeka salat
Mida teha lõppudega?
Õunaäädikas-salatikastmesse
Küüslauk-leivamäärdesse
Worcestershire kaste-kana marinaadi
|
|
Mari-Liis
Abikokk 2012-09-07 18:24:33 |
Septembrikuise Tiiu toiduküljed: Tähtpäevaks on seekord 29. september, mihklipäev: lambahakklihavardad Põhiloo kangelane on õun, aga seekord hoopis sooalstes toitudes: Salativaagen heeringa ja õuntega Õuna-kitsejuustupirukas Õuna-kõrvitsasupp Selleri-õunasalat kanaga Broilerimaks õunte ja sibulaga Test: Koogipulbrid! Kuu kook: Tosca kook pohladega Täna õhtuks... Porgandi ja sibulaga küpsetatud kana maisi ja tomati-kurgisalsaga ...homme lõunaks Kana-köögiviljasalat kuskussiga Klassikat laiast maailmast Bologna kaste (Bolognese) Mida teha lõppudega? Hapukoor-hapukoore-kardemonikeeksi Kreeka pähklid-kaneelisteks pähklikommideks Kõrvits-ahjus röstimiseks | |
Mari-Liis
Abikokk 2012-10-06 15:51:22 |
Oktoobrikuise Tiiu köögikülgede põhiloo kangelased on tummised pajaroad:
Kana-riisipada
Oahautis toorvorstidega
Veisesabahautis köögiviljadega
Panniroog sealiha ja seentega
Ratatouille
Tähtpäevaks sai valitud halloween ja karamellõunad. Lisan selle retsepti siiagi, halloween ju peagi tulekul, proovige järgi :)
Karamellõunad
8-9 õuna
8-9 hapukat õuna
1,5 sl võid
3,5 dl pruuni suhkrut
Kaunistamiseks:
pähkli- või kommipuru, värvilisi strösleid vms
Torgake iga õuna sisse varre poolt puitvarras ja jätke ootele. Pange valmis ka kaunistusained. Sulatage või paksu põhjaga potis või sügaval pannil. Lisage suhkur ja 6 sl vett. Segage kuumutades ühtlaseks. Keetke, kuni temperatuur on tõusnud 113 kraadini (seda saab mõõta suhkrutermomeetriga, mina sain omale selle Suhkrukunstist). Tõstke pott kohe tulelt. Keerutage iga õuna eraldi karamellis ja seejärel kaunistuseks mõeldud purus. Tõstke paariks tunniks külmkappi tahenema.
Testisime marineeritud poekurke.
Kuu kook: jõhvika-toorjuustukook.
Täna õhtuks...peekonis seafilee kõrvitsa ja koorekastmega
Homme lõunaks...kõrvitsapüreesupp liharibadega
Klassikat laiast maailmast: munad Benedicti moodi
Mida teha lõppudega:
munavalgest-besee
porgandid ja sidrun-mesised porgandid
jõhvikad-punase kapsa salat jõhvikatega
Tiiu köögikülgi koostab alates novembrinumbrist Ülle Jukk.
Mina jätkan Pere ja Kodu retseptilisa Pereköök toimetamist ja annan edaspidi siin foorumis Pereköögi teema all meie uudistest teada!
|
|