Tiina Abikokk 2012-04-01 22:29:59 |
Ahvenlaste sugukonda kuuluvad kiiska põlatakse väiksuse ja luude hulga pärast ja sellest osatakse peamiselt suppi teha, näitas pisike otsing. Aga Sadama turul olid müügil kiisafileed, mis olid üsna kobedad (kuigi ka üsna kobeda hinnaga) ja mitte ühtegi luud!
Praadimine tundus ainus mõistlik asi, mida nendega teha ja nagu mainisin, otsing suurt ei aidanud. Niisiis paneerisin munas ja seejärel jahus ja praadisin õlis. Mõnusad jäid ja ei mingit liigset "kala" maitset, ilmselt olid väga värsked ka. Ja kuna neid üle jäi, panin ülejäägi marinaadi. See oli õhtuks juba söödav ja oi kui maitsev. Tundus, et kiisk oli õrnem ja kergema maitsega kui räim. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-02 13:53:41 |
Piret64 blogis ka kiisasupist, fileed olid samuti pärit Sadama turult. Me nägime neid samuti sealsamas, aga tol korral ostsime ikka korraliku terve lutsu :) Paar tundi hiljem sõime perega OKOs lõunat ja üheks päevapraeks oli praetud siig, mida serveeriti mustjuure-porgandipüreega. Kui siig otsa sai, siis asendus see kiisaga - eeldan, et samuti lihtsalt praetud kujul. | |