ŠOTIMAA

Marju
Abikokk
2011-10-10 11:38:27
Kas teate soovitada selliseid tavalise hinnaga lahedaid söögikohti või näiteks lausa taimetoidukohti Edinburghis? (või ma lihtsalt olen täitsa pime ja ei näinud juba olemasolevat Edinburghi söögikohtade teemat?)
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-10 12:37:07
Marju:
Kas teate soovitada selliseid tavalise hinnaga lahedaid söögikohti või näiteks lausa taimetoidukohti? (või ma lihtsalt olen täitsa pime ja ei näinud juba olemasolevat Edinburghi söögikohtade teemat?)
Marju, mina tean! Mina tean! Kuna sõbrad käisid just külas ja Kristjan käis just Edinburghis, siis tean ka seda, et need kohad veel alles on (sest, nuuks, mina kolisin sealt imeilusast linnast ära ju juba 5 aastat tagasi). Millal minek on? Proovin siis jutu kokku panna ja lisaks soovitada ka toidupoode-butiike ja head-paremat, mida külakostiks tuua..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marju
Abikokk
2011-10-10 19:54:55
Tore! :) Eks ma kahtlustasin ka, et sul Pille võib mingit infot olla ja imestain, et siin pole jutuks olnud. Lähen kuu lõpus, nii et aega veel on. Aitäh sulle!
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-23 19:18:07
Marju:
Tore! :) Eks ma kahtlustasin ka, et sul Pille võib mingit infot olla ja imestain, et siin pole jutuks olnud. Lähen kuu lõpus, nii et aega veel on. Aitäh sulle!
Marju, esimese hooga suunaks Su lihtsalt toidublogisse Šotimaa sildiga postituste juurde. Aga tegelikult sai mul just 5 aastat Eesti-elu täis ja ega Edinburghi kohvikud-restoranidki kivisse pole raiutud. Sind natuke tundes (on tõesti olnud au :)), soovitaks eelkõige neid kohti. Eks see oleneb sellest ka, mitu päeva Sa Edinburghis peatud ja mis linnaosas ööbid, aga siin siis loetelu mulle väga meeldinud kohtadest. Üsna ülikoolilinnaku lähedal on Peckhams Deli (49 South Clerk Street, avatud 8-22). Väga armas delipood, kus ma käisin pea igal hommikul kohvi-saiakest kaasa ostmas (ja vahetevahel ka kohapeal nautimas). Mulle kui tudengile meeldis see, et kohv oli odav (aga hea!) ja saiakesed odavad (st ostsid poehinnaga, aga võisid leti ääres süüa. Kohvikutes muidu ju palju kallim alati. Nädalavahetustel veetsin seal tihti tund-paar, hommikusööki nautides ja sudokusid lahendades - seal on ühe klaasseina juures istumispukid ja pikk laud, väga mõnus people-spotting koht). Miinuseks oli vähemalt 5 aastat tagasi see, et puudus WC (tegemist oli ju poekese ja mitte kohvikuga). Neil on Bruntsfieldis ka delipood ja restoran. Elephant House (21 George IV Bridge, avatud 8-23) on väga popp ja veidi boheemlaslik kohvik, kus väidetavalt Harry Potteri lugusid kirjutati :) Tagumises saalis on väga ilusa vaatega lauad. Kohv/kuum šokolaad + caramel shortcake oleks klassikaline valik :) Urban Angel restoran "Uuslinnas" (121 Hanover St, E-T 9-17, K-L 9-hilja) oli väga moodsa menüüga. Sa pole küll päris taimetoitlane, aga kindlasti pakuks Sulle huvi need kohad: David Bann's vegetarian restaurant (56-58 St Mary's Street) - väga laheda menüüga koht, tõeline "institution", kus karnivoorid ei saa arugi, et nad liha ei söönud (lihtsalt vegetaarsed toidud on nii mõnusad ja põnevad, mitte et nad porgandisttehtudkanavorsti vms pakuks). Henderson's of Edinburgh on ka väga tuntud taimetoidukoht - ma sattusin sinna küll enamasti lõunat sööma, aga vist on ka õhtuti avatud. Ma usun, et see türgi köögi serveeriv Hanedan meeldiks Sulle ka :) Kui viskit juua tahad, siis soovitaks Canny Man's pubi Morningside's (237 Morningside Rd). Samas on sellel lehel palju kriitikat, et teenindus võib olla väga ebaviisakas ja võivad lausa minema saata. Mina ei tea, mul on seal aastate jooksul alati tore olnud, klientide seas on tõeliseid karaktereid nähtud. See arvustus on ka päris humoorikas. Poed, mida peab külastama: Valvona & Crolla (19 Elm Row, itaalia deli) Iain Mellis Cheesemonger (30A Victoria Street, juustupood; Kristjan tõi sealt septembris imehead Keens Cheddarit & Berkswelli-nimelist juustu, mida ma kindlasti ka järgmisel korral ostaksin) Lupe Pintos deli (24 Leven St, mehhiko jm etnilised kaubad) Oeh, tegelikult on veel kohti, mida tahaks soovitada, aga ma pean nüüd emakohuseid veidi aega täitma ja lapsed magama panema. Eks ma proovin pärast jätkata.

Marju
Abikokk
2011-10-25 21:45:13
Aitäh, Pille! Aega on mul seal vähe, aga paaris kohas peab siiski sööma ja siit vist juba leidsingi..
Marju
Abikokk
2011-11-01 10:08:37
Läks nii, et ka õhtud said kohalike üliõpilaste poolt ära korraldatud, nii et korra sõin hoopis Ann Purna India restoranis http://www.annpurna-edinburgh.co.uk ja ametlik õhtusöök oli populaarses Vittorias http://www.vittoriarestaurant.com/onthebridge/. Mõlemasse võib julgelt sisse astuda.
Jo
Kokaõpilane
2013-01-28 03:52:34
Vanale teemale uus hoog sisse! Kalasõpradele täiesti kohustuslik koht on The King's Wark Leithis (http://www.thekingswark.com). Kesklinnast asub see küll natukene eemal, kuid toidud on seal lihtsalt suurepärased. Õhtusöögiks on soovitav laud varem kinni panna, sest koht on üsna pisike ja väga populaarne. Kiireks, kuid võrratuks supielamuseks tasub seada sammud kesklinna vahetusse lähedusse George Square'ile. Juba terve aasta seisab seal igal tööpäeval vintage van Dumbo 1, kust saab osta sooja suppi ja värskelt küpsetatud leiba. Lahe ettevõtmine ja suurepärane tervislik kõhutäis. http://www.elephantjuicefood.com/
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-01-28 10:44:14
Jo:
Vanale teemale uus hoog sisse! Kiireks, kuid võrratuks supielamuseks tasub seada sammud kesklinna vahetusse lähedusse George Square'ile. Juba terve aasta seisab seal igal tööpäeval vintage van Dumbo 1, kust saab osta sooja suppi ja värskelt küpsetatud leiba. Lahe ettevõtmine ja suurepärane tervislik kõhutäis. http://www.elephantjuicefood.com/
Aitäh, Jo! Nii tore lugeda, et kohe tudengite keskele on hea söögikoht tekkinud - George Square'l polnud varem ju midagi. Ma olen väga palju Edinburghi peale mõtlema hakanud viimasel ajal, kerge igatsus on hinges. Peab mõtlema, et kas võtta mees ja kõik kolm last kaenlasse ja kevadpuhkusele sõita või minna/tulla kahekesi koos kõige väiksemaga. Siis saaks uued söögikohad ka üle vaadata :)

Jo
Kokaõpilane
2013-01-29 03:08:04
Pille:
Aitäh, Jo! Nii tore lugeda, et kohe tudengite keskele on hea söögikoht tekkinud - George Square'l polnud varem ju midagi. Ma olen väga palju Edinburghi peale mõtlema hakanud viimasel ajal, kerge igatsus on hinges. Peab mõtlema, et kas võtta mees ja kõik kolm last kaenlasse ja kevadpuhkusele sõita või minna/tulla kahekesi koos kõige väiksemaga. Siis saaks uued söögikohad ka üle vaadata :)
Paari kuu pärast, kui talvetormid on möödas ja kevadpadukad ei ole veel alanud, on just õige aeg tulla. Praegu hoiab mustast masendusest üksnes teadmine, et Eestis on veel külmem ja veel lumisem ;). Tudengite seas on üsna populaarne ka George Sq-st üle Potterrow asuv Mosque Kitchen (http://mosquekitchen.com/), mis varem oli nö väli"söökla" ;), kuid aasta-kaks tagasi avas Nicholson Sq ja Nicholson St nurga peal restorani. Interjöörilt väga tagasihoidliku, kuid nende pakutavad autentsed chicken curry ja lamb curry kaaluvad selle pisiasja kõrgele üles.
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-01-29 09:48:57
Jo:
Tudengite seas on üsna populaarne ka George Sq-st üle Potterrow asuv Mosque Kitchen (http://mosquekitchen.com/), mis varem oli nö väli"söökla" ;), kuid aasta-kaks tagasi avas Nicholson Sq ja Nicholson St nurga peal restorani. Interjöörilt väga tagasihoidliku, kuid nende pakutavad autentsed chicken curry ja lamb curry kaaluvad selle pisiasja kõrgele üles.
Jo, mošees on vist kõik Edinburghi tudengid millalgi söömas käinud, mina oma seitsme Edinburghi-aasta jooksul tasuta. Kõige soodsam söögikoht vist üldse, vähemalt sel ajal, mil ma Edinburghis elasid (1998-1999, 2000-2006).