Aari Kokaõpilane 2011-03-21 23:30:04 |
Vastu kevadet tuleb kõik vitamiiniallikad appi võtta, must rõigas on üks vitamiinirikkamaid, aga siiani üsna vähe kasutust leidnud. Täna proovisin esmakordselt, riivisin jämeda riiviga, lisasin õuna ja mett, aga ikka oli päris kibe. Ütleme siis nii, et suhteliselt redise maitsega, aga u 5 korda kibedam. Kas kellelgi on häid nippe musta rõika mahendamiseks? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-22 11:02:14 |
Aari:
Aari, alustuseks mõned retseptid siinsamas.
Aive Luigela kirjutab mustast rõikast raamatus "Targalt toitudes terveks 2". On Sul see olemas või tsiteerin valikuliselt?
Vastu kevadet tuleb kõik vitamiiniallikad appi võtta, must rõigas on üks vitamiinirikkamaid, aga siiani üsna vähe kasutust leidnud. Täna proovisin esmakordselt, riivisin jämeda riiviga, lisasin õuna ja mett, aga ikka oli päris kibe. Ütleme siis nii, et suhteliselt redise maitsega, aga u 5 korda kibedam. Kas kellelgi on häid nippe musta rõika mahendamiseks? |
|
Aari Kokaõpilane 2011-03-22 14:45:35 |
Aitäh, Pille. Tollest Luigela raamatust ma oma inspiratsiooni saingi, aga ei oodanud, et vili nii mõru on - ei teagi, kas mul oli iseäralik isend või on see musta rõika puhul möödapääsmatu. Mõrudust on võimalik teatud piirini isegi huvitavaks maitsenüansiks pidada, aga jah, teatud piirini :) Aga - kui ma nüüd oma musta rõika-õuna-mee-sidrunimahla salatit peale ööpäevast külmikus seismist uuesti maitsesin, oli esialgne mõrudus taandunud - ehk on nipp siis lihtsalt seista laskmises. | |