Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-03 00:05:09 |
ARGIÕHTUTE KOKARAAMAT TUULI MATHISEN Argiõhtune toidukord ei pea olema kiirsöök ega poetoit. Raamatust leiad lihtsate, kiirelt valmivate ja tõeliselt maitsvate toitude retseptid. Kõikide roogade puhul on lähtutud sellest, et nende valmistamine ei nõuaks aega üle tunni. Samuti pole tarvis kasutada keerukaid tehnikaid ega haruldasi köögividinaid. Samas on mitmed neist toitudest sellised, mida sobib piinlikkust tundmata pakkuda ka ootamatutele või siis vastupidi, oodatud külalistele. 178 lk Kirjastus HEA LUGU, 2014 | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-03 00:09:17 |
Pühapäeva kokaraamat. Perekondlike lõunate lemmikroad koos valitud jookidega Heidi Vihma „Toidul on imeline omadus inimesi ühendada ja selleks, et pere ja sõbrad ühise söögilaua juurde kokku kutsuda, pole vaja palju. Olen siia raamatusse kokku kogunud retseptid, mis pakuvad maitseelamusi, kuid mille valmistamiseks ei kulu liiga palju vaeva ega energiat. Minu kaks poolt – nii gurmaanlik nautleja kui ka ajasäästlik laisavõitu kodukokk on rahul olnud nii neid tehes kui ka süües.” Heidi Vihma „Pühapäeva kokaraamatus” on 25 menüüd, mis koosnevad pearoast ning magustoidust. Enamasti on pearoaks liha- või kalaroog koos sobivate lisandite ja kastmega, aga vahel ka supp. Menüüsid täiendavad sommeljee Kristjan Markii joogisoovitused. Valdavalt on ta välja valinud üks-kaks pearoaga kõige paremini sobivat veini, lisaks pakub välja ka muid valikuid. Mõnda rooga täiendab paremini hoopiski õlu või kange naps. Kristjan Markii on tegutsenud toitlustusmaailmas alates 1995. aastast. 2002. aastal omandas ta sommeljee tunnistuse. Markii on mitmekordselt pärjatud Eesti Parima Sommeljee tiitliga. Kirg ja õpihimu joogi- ja toidumaailma saladuste-võimaluste vastu ei näita kustumise märke ja pigem peab ta seda elukestvaks õppeks ja pidevaks arenguks. Heidi Vihma on ajakirjanik, toidu- ja joogiraamatute autor ja toimetaja. Alates aastast 2000 ilmuvad tema iganädalased restoraniülevaated ajalehes Äripäev. Paarkümmend aastat oli gurmee vaid hobiks pedagoogi-, toimetaja- ja reklaamitöö kõrval, nüüdseks on kulinaarsete teemade vahendamisest saanud amet ja elukutse. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-19 00:10:37 |
SÖÖME KALA! LIINA KARRON Fotod: Katrin Press Kujuta ette, kuidas kalurivanad lähevad õhtul võrke laskma, kuidas puupaat sahinal varahommikusele rannale libiseb ning värske saak paadipõhjas laperdab. Mõtle, kuidas pliidi alla tehakse tuli ja vanal raudpannil säriseb sulavõi sees praelest. Või kuidas ahjus hõõguvate süte kohal küpseb pahlatäis kilusid. Mäletad, kuidas maitseb värskelt püütud ja äsja lauale antud kala? Seda raamatut lugedes saad osa elevusest, mis tekib, seistes varahommikusel kalaturul värskelt lõhnavate lettide ees või oodates merelt tuttavat kalameest, tehes tuld suitsuahju alla või sulatades pannil võid, kui pere ja külalised juba nuga-kahvlit peos püsti hoiavad. Kõik need möödunud aegade tunded, maitsed, pildid ja lood on siinsamas nende kaante vahel, ootamas sind, üht vaikset õhtut ja kuuma pliiti. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-19 00:11:36 |
SÖÖME LIHA LIINA KARRON Fotod: Katrin Press Tuled õuest, lumesadu. Jalad märjad, kõht tühi, pea laiali. Aga köögis on soe, pliidi all praksub tuli ja sahvris ootab kena praetükk. Teritad noa, tõstad liha toekale lõikelauale ja olemine paraneb hetkega. Mida kõike see liha ei luba: rammusat pajarooga, mahlast steiki ja krõbedat kotletti. Mis sest tuulest, tuisust ja lumest, kui vana malmpott ootab ahju lükkamist, laud katmist ja veinipudel avamist. See raamat on pühendatud just neile liharoogadele, mis kuluvad meile kõigile ära siis, kui tahaks midagi vana ja head, kindlat ja korralikku. Midagi, mis on ustavalt oma aega oodanud ja meenub, kui kõigest muust on villand. Need on toidud, mis õnnestuvad alati, mis hoiavad meid iga päev püsti, rõõmustavad me ihu ja rahustavad hinge. Sööme liha ja elame veel! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-19 01:09:00 |
Vitamiinijoogid Aili Tervonen „Vitamiinijoogid“ pakub lugejale valiku lihtsaid tervisejooke ja tuletab meelde, et vajalikud vitamiinid on kõige õigem kätte saada just igapäevasest toidust. Vitamiinid panevad meid tervisest pakatama ja lisavad igapäevaellu vajalikku vitaalsust. Vahel aga vajab organism mõnd vitamiini teistest enam ja just niisugusel puhul ongi sellest raamatust abi. Siit leiate nii kosutavaid smuutisid kuumaks suvepäevaks kui ka soojendavaid jooke külmaks talveõhtuks. Mõnusaid maitseelamusi aromaatsete ja tervislike jookide seltsis! | |
<< < 1 | 2 > |