Pille Nami-Nami peakokk 2014-02-13 15:31:39 |
Kristel Kossar kirjutab TallinnCity.ee lehel NEHi uuest menüüst: Pealinna tipprestoran Neh üllatab uue menüüga | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-12 12:28:40 |
Käisin koos kalli kaasaga laupäeval NEHi uue kevadmenüüga tutvumas, seda siis restorani kutsel. Taanist imporditud peakokk Yves Le Lay oli ise kenasti kohal, meid teenindas väga asjalik-krapsakas Liis :) Täismenüü koos hindadega on kirjas siin, allpool väike ülevaade roogadest, mida me laupäeval nautisime. Tervituseks Casa Bianca Prosecco Brut, Treviso DOC, Itaalia: Kristjan võttis veisetartari (menüüs: "Veisetartar, forellimari, karulaugu-kapparid & rukkikrõps"). Tegemist oli, muide, veisesüdamega. See võiks menüüs kenasti kirjas olla, sest rupsivaenajatele võib see negatiivse üllatusena tulla, rupsisõpradele (sh minu Kristjan) oleks see aga suureks ahvatluseks. Hetkel valis selle roa karulaugust "kapparite" tõttu, aga oleks veelgi kindlamini võtnud just selle roa, kui oleks teadnud, et tegemist on südamega :) Kõrvale soovitati mädarõikanapsu: Kristjan jäi roaga väga rahule. Mädarõikanaps oli väga särtsakas, aga meile tundus, et ehk isegi liiga tugevamaitseline toore veiseliha jaoks. Mina valisin "Mahemuna: lillkapsas & mädarõigas" nimelise eelroa. Natuke ehk isegi liiga maheda maitsega, kuigi kõik maitsed sobisid. Järgmisel korral võtaks ilmselt siiaäkise või siis suitsuräimed. "Küülikukoib, kevadkapsas, röstitud kartulid & sinepikaste": koduselt puhta maitsega, väga kenasti serveeritud väikeses malmpotis. Küülik oli pehme ja mahlane, sinepikastme kaapisin potist kõik välja ja limpsisin lusikagi puhtaks: Sama maitsev, kui Nami-Nami sinepine küülikuhautis :P "Küpsetatud tursk “Muhu päikeseloojang”, metspähklipuru, maapirn & astelpaju" - nägi taldrikul väga efektne välja oranžid-kuldpruunid toonid tõesti mõjusid päikeseloojanguna. Maapirn oli lahe, tursk natuke soolasevõitu (hetkeks tekkis kahtlus, et tegemist lausa bacalao ja mitte värske tursaga). Prooviks kindlasti teinekordki: "Mustsõstar: mustsõstravaht, mustsõstrakompott & tuile" oli väga maitsev. Tugevalt mustsõstramaitseline vaht, terved värsked sõstrad, mõned värsked mustsõstralehed (geniaalne, eks ;)) ja õhuline krõbe mustsõstraplaat kõige peal. Portsjon oleks võinud ehk väiksemgi olla, kuna maitsed olid nii külluslikud, aga limpsisin ikka magustoidupokaali täitsa puhtaks: "Ploomid Kadri, ploomikook & petijäätis" oli väga sarnane NEHi jõulumenüüs olnud samanimelisele roale. Ettekandja siiski rõhutas, et ploomilisand on natuke muutunud. Magustoidus on kasutatud ka lagritsat, mis hetkel Põhjamaades suurt populaarsust naudib. Kohvi kõrvale tuli väike krõbe küpsis ka. Muide, eelroogadest oli 2/5 olid vegetaarsed ja põhiroogadest 2/6 vegetaarsed - nii et täiesti arvestatav koht söömiseks, kui liha-kala ei soovi. Vegetaarroad olid menüüs võrdselt teiste roogadega, nii et tundus, et peakokk oli nende planeerimisse samasuguse austusega suhtunud, kui liha- ja kalaroogadesse. Eestis pole see, kahjuks, sugugi nii loomulik ja tavaline. Tänud kutse eest, armas Nehi pere! PS Pildid on Nami-Nami Instagrami lehelt. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-11-24 16:49:19 |
Tuli selline pressiteade: 24. november 2014 Restorani Neh kokad panid menüüsse uue taskukohase nädalavaliku Põhjala saarte köögile keskenduv Tallinna restoran Neh hakkab 23 euro eest pakkuma igal nädalal uuenevat kolmekäigulist õhtusöögimenüüd, mida on võimalik broneerida piiratud koguses vaid läbi restorani kodulehe. Restoran Neh juhi Martin Breueri sõnul on uue nädalamenüü eesmärgiks pakkuda inimestele võimalust nautida Põhjala saarte köögikunsti tavapärasest taskukohasema hinnaga. “Äsja lõppenud Tallinna Restoranide Nädalal müüdi kõik Nehi broneeringud välja esimese kahe päevaga ning kõik huvilised meie juurde ei mahtunudki. Otsustasime sarnase võimalusega jätkata, pakkudes 23 euro eest igal nädalal muutuvat kolmekäigulist õhtusöögi erimenüüd, mis on hoolega meie kokkade poolt kokku pandud,” selgitas Breuer. Nehi peakoka abi Maido Maiste sõnul lähtutakse nädalamenüü kokkupanekul sellest, et kõik pakutavad road üksteist täiendaksid ning looksid üheskoos tervikliku maitseelamuse. “Paneme iganädalast erimenüüd kokku suure pühendumuse ja armastusega ning loodan, et suudame hea toidu hindajaid pisidetailideni läbimõeldud ja autentsete maitsetega üllatada,” rääkis Maiste. “Põhjala saarte köögile omaselt kasutame oma roogades palju suitsutatud, marineeritud, kuivatatud ning soolatud toorainet. Enamiku toiduvalmistamiseks vajaliku saame Saaremaa või Muhumaa väiketalupidajatelt, palju kasutame köögivilju ja maitsetaimi, mis on pärit meie oma Pädaste mõisa aedvilja- ja ürdiaiast,” lisas ta. Nehi Nädala Valik hakkab sisaldama ühte suppi, pearooga ja magustoitu. Näiteks selle nädala erimenüüs on eelroaks kreemikas kartuli-porru supp krõbekartuli ja hapukoorega, põhiroaks mooritud Saaremaa lamba tagatükk küüslaugu ja sibulaga ning magustoiduks vitamiinidest pakatav astelpaju hüüve. Nehi Nädala Valiku menüü avaldatakse iga nädala esmaspäeva hommikul aadressil www.neh.ee/nehi-nadala-valik, broneeringuid erimenüü valikuks saab teha ainult läbi restorani veebisüsteemi www.neh.ee/broneeringud sisestades kommentaaride lahtrisse märksõnad ''Nehi Nädala Valik''. Nehi Nädala Valiku kõrval pakub restoran ka edaspidi oma põhimenüüd, mis annab hea ülevaate Põhjala saarte köögi parematest hõrgutistest. Lisaks on restoranis võimalik nautida kuuekäigulist õhtusööki eksklusiivses peakoka lauas või broneerida Nehi lõputu õhtusöök, mille käigus pakuvad peakokk ning sommeljee lõputut valikut restorani parimatest roogadest ja veinidest. Neh on Muhu saarel asuva Pädaste Mõisa hooajaline restoran Tallinnas. Nehi peakokk Yves Le Lay juhib tööd ka mitu aastat järjest Eesti parimaks restoraniks valitud Pädaste mõisa restoranis Alexander. Mõlemad restoranid on spetsialiseerunud innovaatilisele Põhjala saarte köögile. Restoranid on kõrgkvaliteetse tooraine saamiseks loonud oma võrgustiku Eesti saarte kohalikest kalameestest, jahimeestest ja väiketalunikest, kes osaliselt kasvatavad köögivilju spetsiaalselt Nehile ja Alexandrile. Lisaks kuulub Pädaste Mõisa meeskonda metsaandide koguja, kes varustab restoranide kööke regulaarselt mõisa aiast ja maadelt korjatud metsürtide, marjade ja seentega. Neh asub Tallinnas aadressil Lootsi 4. Lisateave Martin Breuer, Pädaste Mõisa hotelli- ja restoranipidaja tel 5635 8747, e-post martin.breuer@padaste.ee www.neh.ee. Lisatud fotod selle nädala Nehi Nädala Valiku roogadest: - Kreemikas kartuli-porru supp krõbekartuli ja hapukoorega - Mooritud Saaremaa lamba tagatükk küüslaugu ja sibulaga - Vitamiinidest pakatav astelpaju hüüve Fotograaf: Lauri Laan | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-05-18 11:50:38 |
NEH paneb sel suvel uksed kinni ja kolib Pädastesse suvitama. Sügisel on kokad-teenindajad tagasi Tallinnas: Neh läheb suvepuhkusele Nehi meeskond pakib kohe-kohe kokku oma potid-pannid, et suvehooajaks kodusele Muhu saarele tagasi kolida. Reedel, 30. mail serveerime Nehis suurepärase hooaja lõpetamise õhtusöögi, et siis juba järgmisel päeval kodutee jalge alla võtta. Alates 01. juunist on Pädaste Mõisa Meremaja Terrass & Grill koht, kust meid leida võib. Ootame teid igapäevaselt lõunasööki nautima vahemikus 12:00 – 18:00 ning jooke serveerime suisa hiliste õhtutundideni. Kes on meid varem külastanud, juba teavad, milline imeline vaade avaneb Meremaja Terrassilt ning saavad meenutada siin veedetud meeleolukaid pealelõunaid. Meremaja Terrass & Grill pakub Pädaste lemmikuid ning inspireerivat valikut maailmaköögi klassikutest. Põnev menüü on seda väärt, et külastada meie võluvat suveterrassi. Meremaja Terrass & Grill ootab teid! Septembri lõpus, peale suvehooaja lõppu Muhu saarel, oleme linnas tagasi, et tervitada teid taaskord uute ja värskendavate maitsetega! Teie Nehi meeskond! | |
<< < 1 | 2 | 3 > |