Netcat Abikokk 2010-11-25 17:21:26 |
Palun keegi öelge, et see on enneaegu tehtud aprillinali:
http://majandus.delfi.ee/news/tarbija/el-keelab-jargmisest-aastast-piparmundi-tavamuugi.d?id=35577211&l=fplead
Tõstan esile järgmised laused:
"Järgmise aasta aprillist ei tohi Eestis enam müüa piparmünti, kuna uus eurodirektiiv nimetab piparmündi "meditsiiniliseks ravimtaimeks"
"Tähendab see siis seda, et aprillist peale ei tohi keegi ka oma tarbeks piparmünti kasvatada ega seda müüa, kuna tegemist on seaduserikkumisega."
Mulle jääb selgusetuks, kas nad mõtlevad ainult kuivatatud ürti või ka salatiletis müüdavat värsket piparmünti, ja kuidas jääb pune, rosmariini, salvei jt ürtidega mis peale ravimtaimedena tuntud olemise on ka kokanduses asendamatud nii värskelt kui kuivatatud peast! Köömnetest rääkimata. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Noor_Perenaine Abikokk 2010-11-25 17:29:19 |
Oi, see oleks küll kurb. Ma armastan niiväga kevadel-suvel värksest piparmündist teed juua, muudest kasutusaladest rääkimata (salati sees jne). Vägisi kerkivad silme ette filmides nähtud suured illegaalsed kanepikasvandused, ainult et kanepi asemel on pottides piparmünt... Ei teagi nüüd, kas seda uudist uskuda või pigem kas Delfit usaldada...segadust tekitab jah. Oskab keegi teadjam kommenteerida? | |
Netcat Abikokk 2010-11-25 17:34:21 |
Delfit ei tasu ilmselt kunagi usaldada, aga mind väga huvitab, kuidas nad sellisele järeldusele jõudsid. Ma olen selle seaduse kohta varemgi kuulnud ja minumeelest pidi see ainult ravimina müüdava kauba sildistamist puudutama, mitte maitseaineid või toiduaineid. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2010-11-25 17:41:39 |
Leidsin sellise lingi: http://ohtuleht.ee/index.aspx?id=404108 Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Tiina Abikokk 2010-11-25 21:25:42 |
Ohh, ma ka lugesin ja ehmatasin. Et mismoodi saab piparmündi müümist ära keelata? Õnneks nii hull asi siiski pole, nagu Pisi-Pisi lingist selgus. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|