"muljeavaldamise toidud"?

Manuela
Kokaõpilane
2010-09-21 15:02:28
Mul on selline kummaline küsimus: milliste toitudega te tavaliselt "muljet avaldate", s.t mida pakkuda rafineeritud maitsemeelega külalisele, kes on harjunud peenetes Pariisi restoranides einestama? Ei pea üldse lihtsad toidud olema, saan päris keerukate asjadega hakkama, aga hetkel on pea mõtetest tühi :)
Silx
Abikokk
2010-09-21 15:29:20
Mmmmm.. sealihamedaljonid sinihallitusjuustu kastmes, juures tüümianised ahjukartullid küüslauguga ja soe soe kõrvitsasalat rosmariiniokste tšilliga.. Magusaga on keeruline.. aga pavlova on alati hea..

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Kätrin
Abikokk
2010-09-21 15:52:41
Tavapäraselt peenetes Pariisi restoranides einestavatele inimestele pakuks mina selgeid-puhtaid-koduseid maitseid. Hetkel road seentest, kõrvitsast, peedist jmd aiasaadused. Magustoiduks näiteks ploomi-purukooki. (Leibovitzi blogis oli Rachel Alleni paljukiidetud retsept) Kodus ei suudaks niikuinii jäljendada hea restorani toitu ja muidu ainult restoranis sööv inimene hindab kindlasti kõrgelt ka koduseid, ilusaid maitseid. Ja kindlasti ka metssea praad või ahjupada koos seenelisandiga - väga eestimaine, natuke nooblim ja võibolla ka mitte nii palju söödud? Ja Romani kõrvitsa-orsotto kitsejuustuga - keeruline valmistada (või noh, pigem mahukas); väga Eestimaine ja kaunis ka ning äääretult maitsev.

Kätrini kokkamispäevik

Tziiki
Abikokk
2010-09-21 16:32:41
kookidest on hõrgumad kindlasti toorjuustukook ja pavlova... mulje avaldamiseks võib teha: *midagi keerukat, millega hakkama saamine viitab Sinu oskustele (hea risoto, midagi mereandidest) *üllatavad ja huvitavad maitsekooslused (resto külastaja jaoks ilmselt mitte nii üllatavad, aga mind näiteks hämmastas arbuusi-feta-mündi kooslus ning kunagi söödud viinamarja-juustupirukas) välismaalastele pakuks aga eesti toitu. praegune aastaaeg on parim maitsva ühepajatoidu, võis praetud kukeseente/puravike jne serveerimiseks

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Profa
Abikokk
2010-09-21 18:22:09
Muljet avaldab hea tooraine. Eestis on erinevalt paljudest riikidest vabalt saadaval eri metsloomade liha, väiketootjatelt saab nii mõndagi huvitavat, jne.

Profa köögipool

Zapxpxau
Abikokk
2010-09-21 18:57:00
Pariisis palju nautlenud inimesele pakuks midagi Põhjamaist. Ehedat ja puhast. Millist rooga täpsemalt - sõltub juba inimesest.

Zap*

Petu
Abikokk
2010-09-21 21:57:27
Demjanov on kunagi avaldanud yhe mulgi kapsaste ja seaprae retsepti; seda olen ma aegajalt rakendanud. Justkui tuttav toit, aga mitte päris. Ei sobi muidugi läbi aasta, praeguse ilmaga aga võiks juba kaaluda. Paneme selle retsepti siis siia kirja, vbl on kuskil netis ka, aga ma ei viitsi ju otsida. Searibid 800 g noore sea ribi Marinaad: 100g rapsiõli (hmm, minu meelest, aga olgu) 1 sl köömneid 1 sl musta terapipart 1 keskmine küüslauk 1 tshillikaun 1 sl vürtsi 3 nelki 1/2 tl kuivatatud tyymiani kanget sinepit marinaadiained saumikseriga segi, las seisab 24t. Siis sealihale marinaad, liha fooliumisse ja pooleks tunniks 190 kraadisesse ahju. Ahju temperatuur nüüd 120 peale, las küpseb veel 3 tundi. Ja siis liha ahjust ja fooliumist välja, sinepiga kokku määrida ja veel pooleks tunniks 190 kraadisesse ahju. Mulgi kapsad 800g hapukapsaid 200 ml valget veini (huvitav, et tema pole oma retseptis öelnud, millist. Mina olen võtnud gewyrtztramineri) 2 sl mett 1 sl köömneid 2 sl tange 200 ml kanapuljongit 4 keskmist kartulit loorberit 2 kyyslaugukyynt soola Hapukapsad mee, köömnete ja veini sees poolpehmeks. Kartulid kooreta keeta loorberi ja küüslauguga koos, ilus oleks keeta tükid. Tangud eraldi kanapuljongis pehmeks keeta. Siis kapsas taldrikule, kapsa peale tange, ribist lõigatud tükk kõige otsa. Kartulitükid ümber. Mädarõigast ja sinepit võiks juurde anda. Retsept ilmust 2007 ajakirjas Kodu ja Aed, vist oli mingi eraldi jõululisa, seda ei mäleta (mul on väljalõige kausta vahel).

http://www.facebook.com/peeter.raudvere