Ullike Abikokk 2010-01-20 21:55:28 |
Sattusin täna jälle kord Rahumäele Akbanasse. Kevadise käigu ajal oli seal interjöör veidi väsinud, kuid söögid head. Täna tundus kõik kuidagi värskem, ehkki ringi vaadates oli vaid laudu ümber tõstetud. Kuid söögid on endiselt head. Hinnad samuti. Türgi pizzad (pide) umbes 49-79 (üks vist oli veel kallim), praed ja tavalised pizzad kuni 99 (hiigelkebabimixid vaid kallimad). Suppidest jäi silma ka läätsesupp.
Ise võtsin baklažaani hakkliha ja juustuga teravas kastmes. Kõrvale serveeriti (omatehtud?) õhukest hapendamata leiba ja kergelt ka salatit. Viimane on roa tulisuse jahutajaks vajalik :) Roa nime muidugi ei mäleta... Varem olen samalaadset asja söönud paprikaga.
Sedakorda käisime koos tütrega, kelle söödavate roogade nimekiri on üsna tilluke võrrelduna mittesöödavatega. Tema võttis algul väga kahtlevalt hakkliha-muna-juustu PIDE. AGa pärast esimest ampsu hakkas suisa õnnest särama :P . Muide - hakklihana kasutavad nad islamiusulistele kohaselt vaid looma-hakkliha. Erand on arvatavasti vaid tava-pizzades olevad salaamid.
Ka teeninduse osas pole kurta. Kevadel oli teenindajaks keegi kohalik, siis juhtus, et lauda toodi mittetellitud toidud. Sedakorda oli teenindajaks ilmselt türgi-päritolu tütarlaps. Kõik meie küsimused said aga kenasti vastatud suisa maakeeles. Lisaks saime teada, et kevade poole on neil tulemas ka uus menüü, kus türgi toitude valik laiem. Roogi meisterdas sedakorda omanik ise. Ja neede olid lauda jõudes kõik ka tulikuumad :).
Magusat ei mahtunud proovima, sest portsud olid hiigelsuured. Menüüst leidsin küll baklava - aga jah - sedakorda ei mahtunud. Ah jaa - Türgi toidukohale iseloomulikult saab ka õunateed:)
Kokkuvõttes: koht on veidi kõrvaline ja ootamatu. Kindlasti ei midagi suurelist, aga asjaosalised on hingega asja juures ning toidud oma hinda ja rohkemgi väärt. Soovitada julgen küll. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Fre Abikokk 2010-01-21 23:25:02 |
Ullike, väga tore info. See toidukoht on minu kodunt kiviga visata aga ise pole sinna veel jõudnud. Kuulnud olen valdavalt kiitvaid hinnanguid. Samas ise olen viimasel ajal selliste veidi odavamate kohtade toitudes nii palju pettunud, et nääd ausalt öeldes lausa kannatan pigem tühja kõhtu kui kui katsetan mingit poolimelikku kohta. | |
KristelA Kokaõpilane 2012-01-23 22:02:55 |
Tere Sai jälle üle hulga aja külastada seda vahvat kohta. Julgustuseks neile, keda võib- olla hirmutab väljast pisut ligadi-logadi väljanägemine, siis astuge kindlasti sisse. Toidud olid lihtsalt super maitsvad. Mina sõin läätse-karrit, kaaslane döner kebabi. Portsud on suured ning hinnad on täitsa taskukohased. Soovitan seda kindlati külastada!! | |